turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

Tamyhozzászólásai | válasz erre | 2012.09.13 18:58:47 (5084)
Ezúton is köszönöm a segítséged, a többi már csak az időjáráson múlik.
[előzmény: (5082) sawkuk, 2012.09.13 02:51:17]

sawkukhozzászólásai | válasz erre | 2012.09.13 02:51:17 (5082)
Holnap reggel csörgess meg, hátha tudok segíteni. (elérhetőség az adatlapomon)
[előzmény: (5081) Tamy, 2012.09.13 00:41:28]

Tamyhozzászólásai | válasz erre | 2012.09.13 00:41:28 (5081)
S.O.S.!

Kedves Túratársaim, a segítségeteket szeretném kérni. Múlt kedden egy 3 hetes biciklitúrára indultam főként Vas és Zala megye tájainak, nevezetességeinek bejárására.Jelenleg Velem környékén járok, és a vihar miatt a csütörtököt is nagy valószínűséggel a sátorban kell töltenem, talán ha az időjárás engedi pénteken érek be Kőszegre. A problémám, hogy a 3 fő energiafogyasztóm (telefon, gps, fényképező) táplálására használt beépített akkuval rendelkező napelemes töltőm sajnos nem képes annyi áramot termelni, hogy tölteni tudjam ezen készülékeimet. Mivel a gps ceruzaakkuval megy, így azt kiváltottam elemekkel, de fényképező és telefon nélkül sem igazán tudom folytatni az utam. Egy olyan önzetlen környékbeli jelentkezését várom, akinél esetleg feltölthetném hálózatról a készülékeimet. Az igazi megoldás az lenne, ha a napelemes töltő akkuját tudnánk teletölteni, róla a maradék két készülék valószínűleg kibirná a túra végéig. Viszont őt a legkörülményesebb tölteni, és a tápja természetesen nincs nálam. 19 V kéne neki, és emlékeim szerint 2,5/5,5-es dc táp aljzattal rendelkezik, tehát egy laptop töltő szóba jöhet. Ha valaki a rendelkezésemre állna valahol a környéken egy ilyennel, vendégem lenne mondjuk egy sörre. Végső esetben az is szóba jöhet, ha a fényképező két akkuját a nálam lévő töltővel közvetlen hálózatról töltenénk fel, ehhez csak egy szokványos borotvazsinor kellene, a teló meg usb-ről töltődik, ehhez még kábelem is van. Utána a fényképező a feltöltött két akkuval már kihúzná, a telefont meg talán ellátja valahogy a napelemes töltő is. Azért az első megoldás lenne az igazi:)

E-mail címem: tamy kukac chello ponty huhh

Minden segítséget hálásan köszönök!


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók