turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

TPistahozzászólásai | válasz erre | 2011.05.21 15:52:05 (4271)
Kedves Andreas!

Ismételten csak köszönettel tartozom! Gratias!
Azt hallottam még, hogy egy papír alapú túrista térképet, amit a boltban lehet kapni azt be kell szkennelni és a google earth-szel lehet készíteni vele egy garmin saját térképet geokódolva, amit aztán visszatöltve magán a papírtérképen mutatja hogy hol vagyunk. Ismeri valaki ezt a módszert?

A másik kérdésem még az lenne, hogy van olyan tuhu térkép, amin ilyen szépen vannak jelezve a turistautak, mint a jelen lap tetején ha feljebb néztek? tehát magára a térképre rá van rajzolva a turistajelzés színesben, pl, sárga kereszt négyzetben? mert ami tuhu-t én fel tudtam tenni azon csak piros vonalak az utak, és ha rémegyek a kurzorral, akkor kiírja felöl hogy pl, s+.

Előre is köszönöm.

TPista
[előzmény: (4269) Andreas, 2011.05.09 23:20:48]

Andreashozzászólásai | válasz erre | 2011.05.09 23:20:48 (4269)
A jelzett TUHU tényleg erre való, de itt a többi TUHU térképre gondoltak, a Topoguide más forrásból származik.
Azt hiszem talán a Mapsettoolkit nevű programmal lehet állítani a Mapsource alá telepített térképek "Draw priority" illetve "Transparent" tulajdonságait, így egy térképet talán egy másik elé lehet tenni.

Mielőtt bármit törölsz a 62S-ről csinálj egy teljes mentést a készülékről.
A gmapbmap.img az alaptérkép ez tartalmazza a országhatárokat és a főbb utakat borzasztó felbontásban.
A gmapsupp.img az amit a Mapsource lát, amit felküldesz ide kerül.
A topoguide.img-t te hoztad létre a gmapsupp.img átnevezésével, a topoguide van benne.

Mindig az van fent amit utoljára felküldtél, a gmapsupp.img felülíródik. Ezért kell kreatívan átnevezgetned őket felküldés után, így az img fájlok neveiből tudod mi van fent. Az felesleges img-ket simán letörlöd fájlkezelőből és eltűnik a készülékről.

Egy trükk: Ha frissíteni akarsz egy a gmapsupp.img-ben a készüléken levő térképet, akkor a Mapsource-ban nyomd meg az Átvitel/Fogadás a készülékről menüpontot és csak a Térképeket pipáld be. A Mapsource a gmapsupp.img alapján kiválasztja a készülékre telepített szelvényeket. Rögtön nyomd is meg az Átvitel/Küldés a készülékre menüpontot, Térképek pipa és már mennek is vissza a frissített szelvények.
[előzmény: (4268) TPista, 2011.05.09 22:10:34]

TPistahozzászólásai | válasz erre | 2011.05.09 22:10:34 (4268)
Kedves Andreas!

Ngyon köszönöm a segítséget!
A 2. számú megoldással sikerült feltennem a Tuhu-t is és a Topoguode is fenn vann. Viszont ha mindkettő be van kapcsolva, akkor is s Topoguide aktív, a turistautak csak akkor látsanak, ha a Topoguide-t letiltom.
Van arra mód, hogy egymás feletti rétegekként látszódjanak? vagyis a Topon a turistatak. A leírásoban az van, hogy a "jelzett" Tuhu kimondottan erre való.
Új kérdésként merült fel viszont, hogy a készülékről térképet, hogyan lehet letörölni?
Most három nagyonn méretű file-t látok. gmasupp.img, gmapbmap.img és a a topoguide.img. Ezek közül melyik melyik?
Próbáltam már feltenni több féle tuhu-t is (pl. utak+ rétegek, jelzett, utak) honnan lehet tudni, hogy aktuálisan melyik van fenn?
Előre is ksözönöm
István
[előzmény: (4253) Andreas, 2011.05.07 16:37:37]

Andreashozzászólásai | válasz erre | 2011.05.07 16:37:37 (4253)
A Mapsource egy régi bútordarab és mindig a gmapsupp.img fájlba tölti a térképkészleteket. Két lehetőséged van:
1)
Mindig áttöltöd az összes térképet. Mapsource-ban kijelölöd a TUHU-t, átváltasz a Topoguide-ra, azt is kijelölöd és csak ezután töltöd fel a 62S-re.
2)
Először feltöltöd Mapsource-szal a ritkábban változó térképet, jelen esetben a Topoguide-ot. Utána fájlkezelővel nyisd az eszköz mappáját, pl. F:\Garmin\GPX. Itt látod a gmapsupp.img nevű fájlt. Nevezd át pl. topoguide.img-re. Ezután töltheted a TUHU-t, mindkettő használható lesz.

Célszerű külön profilt létrehozni, egyikben a TUHU-t bekapcsolva, másikban a Topoguide-ot. Így egy profilváltással választhatsz közülük.
[előzmény: (4251) TPista, 2011.05.07 12:59:33]

TPistahozzászólásai | válasz erre | 2011.05.07 12:59:33 (4251)
Sziasztok,

Most regisztráltam, és nagyon tetszik az oldal! Gratulálok mindnekinek aki részt vett, vesz a feljelsztésében és a működtetésében.
Lenne azonban jó pár kérdésem, nem tudom tudna-e segíteni valaki egy gólyának.
Garmin Gpsmap62s-m van. és TopoGuide-ot is megvettem hozzá.
Szerettem volna a turistautakat feltöltzeni e fölé, vagyis hogy a TopoGuide legyen az alap, de legyenek rajtuk a turistajelzések.
Sajnos valami nem stimmel, mert ha a Mapsource-szal átküldöm a weblaporól letöltött térképeket, akkor azok át is mennek és fenn is vannak, azonban akkor eltűnik a Topoguide. Ha azt visszatöltöm, akkor meg a turistatérkép nem látszik,
Mi lehet a baj?
Segítségeteket előre is megköszönöm.
Üdv
István


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók