turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

lelcachehozzászólásai | válasz erre | 2011.02.26 23:01:10 (4005)
Így van! Először létre kéne hozni a szakosztályokat, ha egyáltalán ez a jó út! Erről kéne még egy csomót beszélni, egyeztetni. Megnézni az előnyeit, hátrányait. Árbeszélni, jogilag megvizsgálni stb. Aztán lehet beszélni tuhu és gc-s delegáltakról. A jelenlegi formában nem!
[előzmény: (4004) Hev, 2011.02.26 22:49:58]

Hevhozzászólásai | válasz erre | 2011.02.26 22:49:58 (4004)
nem akartam már beleszólni de ebbe azért kell....

Az alapszabályban pl. hogy lehet nevesíteni azt, hogy TUHU-s delegált? Hivatalosan nincs tuhu szervezet. Nem lehet belefogalmazni egy alapszabályba olyat, ami hivatalosan nincs. Bíróság azonnal visszadobja, mert számára értelmezhetetlen.

Az alapszabályban azt lehet nevesíteni, hogy az egyesületnek több önálló szakosztálya van, ezek egyike lehet(ne) a turistautak.hu. Nyilván a másik a geocaching.hu. Azt is tartalmazhatja az alapszabály, hogy az MGKE elnökségének teljes jogú tagja lehet(ne) a mindenkori szakosztályok vezetője. A több szakosztályos egyesület ismert és működőképes fogalom, nyilván azt kell szabályozni, hogy a szakosztály vezetőit a saját szakosztályi tagság választja.
Ennek értelmében javasolnám a tagfelvételnél is megjelölni, hogy a tag melyik szakosztályba nyert felvételt, lehet többe is egyszerre, ha a feltételeknek megfelel és a tagjelölt ezt kifejezetten kéri is.
A szakosztály hívatalos - alapszabályi - létrehozásával kell kezdeni ezt a folyamatot.

Ez csak egy elmélkedés...


[előzmény: (4000) lelcache, 2011.02.26 22:36:12]

lelcachehozzászólásai | válasz erre | 2011.02.26 22:36:12 (4000)
Térképszerkesztés fórum
Fairy hozzászólásai | válasz erre | 2011.02.25 17:41:36 (46163)
"...Megalázó ez az egész hozzáállás az egyesület részéről: pattognak a szép szavak, de amikor konkrétumokkal lehet bizonyítani az elkötelezettséget, akkor kuliszabbak kulisznál?
(Csak egy példa: az új alapszabály tervezetben szó sincs azokról, amiket megbeszéltünk:
- a tuhu által delegált elnökségi tag nyomokban sem szerepel benne,
- az objektív, a közgyűlés által megszabott feltételek szerinti tagfelvételnek nyoma sincs benne,
- a méltányosság rendes tagok szavazása általi gyakorlásának nyoma sincs benne.)..."


Ott voltam, amikor az alapszabály pontról-pontra átnéztük, és próbáltuk aktualizálni. Kár, hogy Te nem voltál ott, mert akkor sok mindenre választ kaphatnál. Nem olyan fekete-fehér az egész.
Az alapszabályba nem lehet mindent beleírni. Vannak törvényi, formai feltételei. Egy törvénybe is csak a kereteket fogalmazzák meg, aztán szépen jönnek hozzá az értelmező rendelkezések, kormányrendeletek stb.

Az alapszabályban pl. hogy lehet nevesíteni azt, hogy TUHU-s delegált? Hivatalosan nincs tuhu szervezet. Nem lehet belefogalmazni egy alapszabályba olyat, ami hivatalosan nincs. Bíróság azonnal visszadobja, mert számára értelmezhetetlen

A tagfelvétel szabályait az elnökség hozza meg. Ez sem alapszabályba való dolog. Az alapszabály rendelkezik arról, hogy a tagfelvétel szabályait az elnökség határozza meg. Elnökségi döntés pedig van arról, hogy TUHU rajzolók is felvételt nyernek a tagságba! Kint is van a főoldalon. SŐT! A kritériumokról sem maga döntött az elnökség, hanem a legutóbbi közgyűlésen informálisan megszavaztatta (bizonyára Te is emlékszel rá, mert a Te véleményedet kérték ki az elnök a mértékekről).

A méltányosság feltételeinek elbírálása is elnökségi hatáskör. Erre is van elnökségi döntés. Szintén nem alapszabályba való ügy!


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók