turistautak.hu
turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Térképek
Húsvéti tojás
Húsvéti tojás
A tojás tartalma
A tojás tartalma
Közel a jétszótér
Közel a jétszótér
Játszótér
Játszótér
Nagy csúszda
Nagy csúszda
Csúszdák
Csúszdák
Csúszdák
Csúszdák

Típus:
húsvéti tojásgeocaching.hu-n
Név:Hajógyári-szigeti csúszdás nyuszi
Szélesség (lat):N 47° 32,934'
Hosszúság (lon):E 19° 3,216'
Magasság:103 m
Valószínűleg Budapest külterületén
Közeli települések:Budapest-Rómaifürdő 2.31 km É felé, Budapest XIII. kerület 2.33 km DK felé, Budapest III. kerület 2.53 km DNy felé
Megye:Budapest
Bejelentő:lelcache
Dátum:2009.04.11 14:19

A mi nyuszink ma a Hajógyári-szigeten járt. A sok csúszdából álló játszótér annyira megtetszett neki, hogy nyomban el is pottyantott egy szép nagy tojást egy fa tövében. Érdemes a keresgélésre hosszabb időt szánni, mert, ha gyerekkel jön az ember, garantáltan nem lehet majd elrángatni a játszótérről egy jó ideig. A játszótér rendkívül jó és kultúrált, rengeteg játékkal. Kicsi és nagyobbacska is jól elszórakozik itt! Kellemes időtöltést kívánunk!

lelcache + Zsé + Lilóka

u.i. Bár a rejtekhez nagyon közel van a játszótér, közvetlenül mégsem lehet rálátni. A biztonság kedvéért megadom a koordinátáit. N47 32.981 E19 03.224

húsvéti tojás-lista
közeli ládák
közeli pontok
közeli települések
megjegyzés hozzáfűzése


Megjegyzések:
lelcache 2009.04.16 08:50
<b><font color=red>A tojást beszedtem!!!</b>

Köszönöm minden kedves megtalálónak a látogatást a logokat és a szép fényképeket!

lelcache</font>
Paleo.team 2009.04.14 12:00Fénykép:
Ünnepek utáni óvodamentes napon kerestük fel a szigetet a nyuszi fészke és egy kis csúszkálás miatt. Első nekifutásra nem találtuk meg a tojást, de aztán az utolsó logot olvasgatva kiszélesítettük a kört, így rövidesen jóval odébb megtaláltuk egy terjedelmes bokor komplexum közepében. Az eredeti rejtektől inkább 15 méterre volt a tojás, mint ötre, de az a lényeg, hogy végül megtaláltuk. Mivel nem volt mugli a közelben a big tojást visszatettük a koordináta szerinti tuja helyére. Mi nem vettünk ki semmit sem a tojásból, mert most a megtalálás öröme nagyobb volt, és az az igazság, hogy már el is vagyunk telítődve a sok édességgel ill., megpróbálunk vigyázni a fogainkra.
Köszönjük!

Ui.:
Majdnem megfeledkeztem arról, hogy a rejtek közelében találtunk egy kisméretű, kapcsos határidőnaplót tele különféle feljegyzésekkel, papirokkal. Jogos tulajdonosa telefonos egyeztetést követően nálam átveheti.
eperdzsem 2009.04.13 16:26Fénykép:
Szigetes ládázással egybekötött nyuszivadászat. Többek között a csúszdák miatt is jöttünk, Vackorkám szeretett volna csúszni párat. Aztán mire odaértünk, a sok gyerek látványától inába szállt a bátorság. Én azért kettőt kipróbáltam. :)

Az ajándékokat köszönjük a nyuszinak, de a tojást két pofátlan mugli miatt kb. öt méterrel odébb <font color="red"><b>egy másik bokorba</b></font> rejtettük vissza!

<i>Fáradtan és megszomjazva a frissen felfedezett, a tuhun eddig jelöletlen <a href="http://www.turistautak.hu/poi.php?id=69220" target="blank_">sörkertben</a> pihentük.</i>
sanca 2009.04.13 12:00
Tegnap esti sötétben tapogatózás után ma világosban meg lett.
Ajándék van még bőségesen!

Kellemes Ünnepeket mindenkinek!

sanca
geooszi 2009.04.13 11:00
Lelkesen indultunk a nyuszivadászatra és a csúszdák felderítésére. Kellemes időtöltés volt, a nyuszi pedig igazán profi munkát végzett!
Köszönet a rejtő triónak!
elisoft 2009.04.12 15:57
Mai ládázás elmaradt, kimentünk a zöldbe napozni. Míg a kicsi lányom a csúszdákat tesztelte, én meg nem nyughatva, mentem egy kört a domb körül - És nyuszi hopp, nyuszi hopp, máris egyet elkapott!
GJoe 2009.04.12 15:00
A kicsi csibék nagyon ötletesek voltak, GPanka 10 éves rögtön beleszeretett egybe. A Kindertojás nem csak szemetet, hanem kreatívitást is "termelhet". :)
Köszönjük!
BeuGEOt 2009.04.12 14:30Fénykép:
Miután találkoztunk az "Őrnyul"-lal még egy nyuszis randit szerettem volna. Örültem, hogy hozzánk közel is járt egy Lelcache Nyuszi! :o)

Rengetegen voltak a Hajógyári-szigeten, és a célpont körül éppen egy angol nyelven beszélő apuka próbált elrejteni lila csokinyuszikat és kék csokitojásokat. Bár nem vagyok már gyerek - lelkemben mindig az maradok ;) - hírtelen megörültem, hogy megvaaaaan ... mire az apuka, tört magyarsággal próbálta tudtomra adni, hogy ezt épp ő rejti most, mert perceken belül itt vannak a gyerekei. :o) :o)

Nem adtuk fel, még néhány lépés és rátaláltunk mi is a valóban "szép nagy tojás"-ra! Konspiráltan előhalásztuk, majd egy "kőparaván" mögé bújva megnéztük, és tettünk bele még egy "Húsvéti csipesz @-madárkát" és egy dedikációt.

Köszönjük a rejtést. Ajánljuk minden kis és nagy gyermekes családnak ... sőt még olyanoknak is akik - mint mi - gyerekek nélkül indultak a "Lelcache Nyuszi" randira.

És a húsvéti versikénk:

Palotay Gyöngyvér: Húsvét

Itt a Húsvét eljött végre
A szép lányok örömére.
Mert a lányok szép virágok,
Illatos víz illik rájuk.
Kit húsvétkor nem locsolnak,
Hervadt virág lesz
Már holnap.
Ne fuss hát el szép virágom,
Locsolásért csók jár, három!

szipeti 2009.04.12 10:10Fénykép:
Nagyon jó a játszótér, az unokák nagyon élvezték. A tojást gyorsan megtaláltuk.Köszönjük.

Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók