turistautak.hu
turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Térképek









Típus:
hivatalgeocaching.hu-n
Név:Központi Okmányiroda
Szélesség (lat):N 47° 31,757'
Hosszúság (lon):E 19° 3,788'
Magasság:104 m
Település:Budapest XIII. kerület
Megye:Budapest
Bejelentő:h2so4
Dátum:2008.08.18 21:40

Budapest Főváros Központi Okmányiroda
Cím: 1133 Budapest, XIII. Visegrádi u. 110-112.

A Központi Okmányiroda feladat- és hatásköre

A Központi Okmányiroda akkor bírálhatja el a személyazonosító igazolvánnyal, valamint a személyi azonosítóról és a lakcímről szóló hatósági igazolvánnyal kapcsolatos kérelmeket, ha azokat itt nyújtották be. Az ilyen kérelmek esetében:

1. ellenőrzi a személyazonosító igazolvány iránti kérelem adatait, intézkedik az okmány kitöltéséről és gondoskodik a polgár részére történő átadásáról;
2. végzi a személyi azonosítóról és a lakcímről szóló hatósági igazolvány kitöltésével, nyilvántartásával és a polgár részére történő kézbesítésével kapcsolatos feladatokat;
3. ellátja a személyazonosítás céljára szolgáló, illetőleg jogosultságot igazoló okmányok kiadásával kapcsolatosan hatáskörébe utalt, törvényben meghatározott adatkezelési feladatokat ;
4. gondoskodik a hatósági igazolvány visszavonása, elvesztése, valamint a megsemmisülése tényének az okmánynyilvántartáson történő átvezetéséről;
5. kérelemre új hatósági igazolványt állít ki, ha a korábban kiadott igazolványt a polgár elvesztette, az megsemmisült, vagy megrongálódása miatt használhatatlanná vált (külföldön élő magyar állampolgár esetén a kérelmet csak a Központi Okmányiroda bírálhatja el).

A KEKKH első fokon jár el a magánútlevéllel, az ideiglenes magánútlevéllel, a szolgálati és a hajós szolgálati útlevéllel, valamint a határátlépési igazolvánnyal összefüggő hatósági ügyben . A kérelmet a polgármesteri hivatalban működő okmányirodában vagy közvetlenül a Központi Okmányirodához is be lehet nyújtani, és ez lényegesen lerövidítheti az eljárást. Hatványozottan igaz ez a soron kívüli útlevél iránti kérelemre, hiszen nem kell eljuttatni postai úton a kérelmet a Hivatalhoz, az elkészült útlevelet az okmányirodához, majd tovább a kérelmezőhöz, hanem személyesen is át lehet venni azt a Központi Okmányirodában.

A KEKKH, közúti közlekedési nyilvántartási szervként Pest megye, illetve a főváros területére kiterjedő illetékességgel kiadja:

1. a "C" kezdő betűjelű (kivéve a "CK" és "CD" betűjelű) különleges rendszámtáblákat,
2. a "P" és "Z" betűjelű ideiglenes rendszámtáblákat .

A Központi Okmányiroda a vezetői engedéllyel, a törzskönyvvel és a járműkísérő lappal kapcsolatos hatósági feladatokat is végez. Rendkívül indokolt esetben - így különösen halaszthatatlan külföldre utazás esetén - a vezetői engedély soron kívül is kiadható, amennyiben a vezetői engedély cseréjére, pótlására irányuló kérelmet a Központi Okmányirodánál nyújtották be.

A Központi Okmányiroda illetékessége

A Központi Okmányiroda a személyazonosító igazolvánnyal, valamint a személyi azonosítóról és a lakcímről szóló hatósági igazolvánnyal kapcsolatban országos illetékességgel rendelkezik, vagyis bárki benyújthatja itt kérelmét, lakóhelyétől függetlenül.

Forrás: magyarorszag.hu

hivatal-lista
közeli ládák
közeli pontok
közeli települések
megjegyzés hozzáfűzése


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók