turistautak.hu
turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Térképek


Bejárat
Bejárat

Típus:
turistaszállásgeocaching.hu-n
Név:Sestina menedékház
Szélesség (lat):N 46° 53,675'
Hosszúság (lon):E 25° 5,476'
Magasság:720 m
Megye:Románia
Bejelentő:vmlinuz
Dátum:2008.05.07 11:07
telefon+40745019464
szállás típusaturistaház

A Szalárd völgyén felfelé haladva kb. 7 km távolságra a főúttól található ez a menedékház/turistaház (kabana). Mi véletlenül jutottunk ide egy flekkenezés közben, miután elkapott az eső. Habár a menedékházról tudtunk, még nem jártunk benne azelőtt.

Egy család (férj és feleség meg egy segéd) gondozza az egészet, nagyon kedvesen fogadtak. Kávét főztek, megmutatták a szobákat majd sokat beszélgettünk. Román nyelvet beszélőknek ajánlom leginkább, de tudnak valamennyit magyarul is. Elmondásuk szerint sok magyarországi turista megfordult már náluk.

A ház körül vannak még kis kétszemélyes kunyhók, nyáron ezeket is ki lehet bérelni meg sátorozásra is van lehetőség. Az udvaron található pár halastavacska, meg egy kis medence, ahol nyáron lehet fürödni. Ezek termálvizzel vannak feltöltve, aminek forrása a háztól kb 100 m-re található az út túloldalán. Vize télen-nyáron 18 C fokos (nem a legforróbb, de nem is fagysz bele). Persze ott van a Szalárd pataka is közel, abba is be lehet mászni.

Télen sizési, szánkózási lehetőségek vannak.

Az ár minket meglepett: téli időszakban júniusig 25 lej / fő, nyáron 20 lej. Ez kb 1700 és 1800 forintnak felel meg. Kaját megrendelésre főznek, itt az árakat nem tudom.

Hétvégeken érdemes előre bejelentkezni, mert sokszor foglalt. Nem szeretnek több nagyobb különálló csoportot egyszerre fogadni, mert volt pár problémájuk ilyen esetekben.

turistaszállás-lista
közeli ládák
közeli pontok
közeli települések
megjegyzés hozzáfűzése

+parkolás kertben/garázsban
-fürdőszobás szobák
-vegetáriánus konyha
-étterem az épületben
-kutya bevihető
-légkondicionálás
+termálvíz
-fedett uszoda
+szabadtéri medence
-szauna
-szolárium
-konditerem
-bowling
-tenisz
-fizetés kártyával

Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók