turistautak.hu
turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Térképek




Innen is lehet jönni
Innen is lehet jönni
Kilátás az ajándéktól
Kilátás az ajándéktól
Itt lapul
Itt lapul
Közeli bokor
Közeli bokor
Ezt keresd!
Ezt keresd!

Típus:
húsvéti tojásgeocaching.hu-n
Név:Palotai nyögve nyelős nyuszi
Szélesség (lat):N 47° 32,162'
Hosszúság (lon):E 19° 9,084'
Magasság:121 m
Valószínűleg Budapest XV. külterületén
Közeli települések:Budapest XV. kerület 3.04 km ÉNy felé, Budapest XIV. kerület - Zugló 3.60 km DNy felé, Sikátorpuszta 4.88 km É felé
Megye:Budapest
Bejelentő:lelcache
Dátum:2008.03.22 15:55

Újpalotán, a panelházak mögötti rétes-erdős területen szaladt át lelcache-en a húsvéti nyúl, amikor a magas fűben elpottyantott egy kis csomagocskát tele finomságokkal. Mivel szemtanúja voltam az esetnek, így gyorsan feljegyeztem a koordinátát, ahol a csomag landolt.
Finomság van itt bőven, több keresgélő csemetét is ellát a doboz tartalma. Van nagyobb nyusziknak való likőrös kivitelű tojás is!
A hely több irányból is megközelíthető, de én az Erdőkerülő út - Zsókavár utca találkozásánál található parkolót javaslom. (N47 32.334 E19 08.792). Innen kevés gyaloglással elérhető.

Kis magyarázat a névre: Idén nagyon nehezen akart beindulni a projekt, mert nem volt meg a megfelelő ember, aki a helyét létre tudta volna hozni az adatbázisban. Már-már úgy látszott, hogy az idén el is marad a geonyuszi esemény. Szerencsére az utolsó előtti pillanatban azért csak megszületett a megfelelő hely a poi-k tárolására.

lelcache

húsvéti tojás-lista
közeli ládák
közeli pontok
közeli települések
megjegyzés hozzáfűzése


Megjegyzések:
lelcache 2008.04.06 11:55Fénykép:
Kedves megtalálók! Köszönöm, hogy ennyien ellátogattatok a rejtekünkhöz. Remélem mindannyiotoknak örömet okozott a rejtés. Ma <b><font color="red">beszedtem a ládát</font></b>, és meglepődve tapasztaltam, hogy szinte ugyanannyi csoki lapul benne, mint kihelyezéskor. Pedig ezeknél a ládáknál mégcsak nem is előírás, hogy csere csokit kell hagyni. Ezek bátran kifosztható ládikák. Kár, hogy a valódi ládákhoz nem így áll hozzá mindenki. Kellemeset csalódtam!
A begyűjtött csokikat jövőre kihelyezem ismét! :-) .... Na jó, nem! Csak vicc volt! Be fogjuk falni az egészet családilag! A környezet nagyon sokat szépült a kihelyezés óta. Mellékelek néhány fotót közvetlenül a rejtek mellől.

lelcache + Zsé + <a href="http://gc.izer.hu/albumok/felhasznalok/lelcache/liliodett/20071013-021.JPG.html" target="_blank"><font color="#000000">Lilóka</font></a>
PaPaSzaGa 2008.03.24 19:00
A nagyon pontos koordináták ellenére nem hittünk a műszernek, úgyhogy körbe-körbe kutattunk újra és újra, mire a magas fűbe pottyantást megtaláltuk. A végére jól ránksötétedett. Igazán takaros a kis nyuszifészek! Köszönjük a rejtőknek! - A PaPaSzaGa csapat két Pa-ja.
Z-M-an 2008.03.24 17:15Fénykép:
Egy másik családdal együtt kerestük, jó is hogy ilyen sokan voltunk, mert a pontos koo ellenére ügyesen el volt rakva a doboz. Természetesen cseréltünk: két kocka csoki ki, 2 tojás be. :) Köszönjük, eddig nem is tudtuk, hogy ilyen erdőcske van itt...
Dici, GeoDuo, Z-M-an
Lopakodó 2008.03.24 17:15
Még mielőtt megtaláltuk volna a rejtek közeléből egy igazi jól megtermett nyuszi ugrált el:-) Lehet, hogy ő őrizte a fészket? A ládánál összefutottunk Z-m-anékkal is. Köszi a rejtést!
Debyand 2008.03.23 16:00
Kellemes vasárnap délutáni tojás-vadászat. :)
Előző bejegyzés alapján hosszú keresgélésre voltunk felkészülve, de viszonylag könnyen meglett.
Ami benne volt kivettük, de hagytunk helyette mást. :)
csmarkus 2008.03.23 14:30Fénykép:
A légpuskások golyózáporán és a panelházak közelében fekvő szemétkupacokon átküzdve magunkat elkezdődött első geonyusziládánk keresgélése. Még akkor sem vettük észre, amikor szinte szó szerint a lábunk alatt volt. Aztán egyik gyermek hirtelen megtalálta. Ügyes rejtés, köszönjük!
SagiK 2008.03.23 11:15Fénykép:
Húsvét vasárnap délelőtt elindultunk nyusziládákat felkutatni. A család fele (Incsi, SagiK) kerékpárral, a másik fele (Dani, Vica) autóval. A nagyon jól álcázott ládát csak telefonos segítséggel sikerült megtalálnunk. Egy nyuszit és egy kinder tojást vettek ki a gyerkőcök. Köszönjük a rejtést!
P@.co 2008.03.22 17:54
Nem bírtuk kivárni a holnapot.
Első nyuszifészek találatunk volt.
A tízemeletesek mögött is van élet a földön.
A pontos kook. segítettek az ominózus bokor megtalálásában.
Vettünk is, vittünk is tojást.

Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók