turistautak.hu
turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Térképek




Ahogy először megpillantjuk
Ahogy először megpillantjuk
A másik oldalról
A másik oldalról
A turistatelep közelebbről
A turistatelep közelebbről
A kisházak
A kisházak
A Varasó-ház italtartalékát itt őrzik
A Varasó-ház italtartalékát itt őrzik
Egy reggel fényei
Egy reggel fényei
Kilátás a kisházból
Kilátás a kisházból
A Varasó-tó, háttérben a Boga-csűr
A Varasó-tó, háttérben a Boga-csűr
A nyájak kutyáitól ne féljünk
A nyájak kutyáitól ne féljünk
A Varasó-nyeregben
A Varasó-nyeregben

Típus:
magánszállásgeocaching.hu-n
Név:Varasó-ház
Szélesség (lat):N 46° 36,610'
Hosszúság (lon):E 22° 42,558'
Magasság:1266 m
Valószínűleg Pádis-karsztvidék külterületén
Megye:Románia
Bejelentő:MikiCache
Dátum:2005.08.05 18:27
telefon+40-788/601-815
kétágyas szoba ára3572 Ft
szállás típusaturistaház

Erdély - Erdélyi-Szigethegység - Bihar-hegység - Pádis-karsztvidék

Varasó-ház (Cabana Varasoaia)
A Varasó-ház valamikor tejbegyűjtő központként üzemelt. Ma kizárólagosan menedékház. Kettő, illetve 4 ágyas kis-házak és két nagy faépület, ahol kettő, három, hat és tizenegy ágyas szobák vannak. Az egyik kisház át van alakítva fürdőszobává, ahol két zuhanyozó és két WC van. Este forró víz várja a megfáradt turistát, de kérésre percek alatt és bármikor rendelkezésre áll a forró fürdővíz. A tulajdonos, D-nu Ghita (fonetikusan: domnu ghica), pár szó erejéig tud németül, angolul, szlovákul és még magyarul is, amúgy meg ott veri át a turistát, ahol csak tudja! Egyszóval nagyon odafigyelni, mindent jó előre pontosítani és mindenben megegyezni. Ami persze egyáltalán nem garancia arra, hogy amikor sor kerül pl. a fizetésre, nem fog valami egészen mást mondani, mint az korábban megegyezésre került. Viszont a ház italkészlete rendkívül változatos és szinte kimeríthetetlen.

A menedékház területén nem, de tőle 160 méterre, a bejáratával szemközti domboldalban, az N46 36.682 E22 42.633, magasság 1291m, pontban full Orange térerő van, de vigyázz, csak abban a pontban!

A háztól pár száz méterre van a bájos Varasó-tó. De ugyancsak ettől a menedékháztól érdemes elindulni a Boga-csűr megmászásához, és természetesen a páratlan Aragyásza-barlang - Szamosbazár csodáinak meglátogatására is.

magánszállás-lista
közeli ládák
közeli pontok
közeli települések
megjegyzés hozzáfűzése

-parkolás kertben/garázsban
-fürdőszobás szobák
-vegetáriánus konyha
+étterem az épületben
+kutya bevihető
-légkondicionálás
-termálvíz
-fedett uszoda
-szabadtéri medence
-szauna
-szolárium
-konditerem
-bowling
-tenisz
-fizetés kártyával

Megjegyzések:
Ulci 2010.11.15 07:22
Barlangász hétvége keretein belül szálltunk meg itt. Elég igéytelen társaság, egy kérésünk volt, hogy fűtés legyen.
Megkaptuk a jobb oldali nagy ház tetejét, ahol volt 5 kicsi szoba, 4-ben ha vannak párok 3-an férnek (franciaágy szerű kicsi ágy, plusz egy), és egyben egy ember fér el, közösségi helységként a folyosó szolgált egy hosszú paddal és a bejárati zóna viszonylagos tágasságával.
Éjszaka értünk oda, természetesen fűtési lehetőség nem volt, mínuszok fogadtak. Másnap Tami kiharcolt egy elektromos fűtőtestet, aminek egyetlen hátránya az volt, hogy elfoglalta a lakrész egyetlen konnektorát, ezért annak közelében a folyosón volt. De pár fokkal növelte a komfortérzetünket. Zuhanyzó wc egy külön épületben, még meleg víz is volt, csak fűteni kellett (fát rakni a tűzre).
A szállás olcsó volt, 35 lei éjszakánként. Féltünk, hogy a fűtés miatt majd többet kért, de nem mert. :)
Csigabiga 2006.09.12 12:34
A környék nagyon szép, de a szőröstalpú, kapzsi, kétszínű tulaj lerontja a pontszámot.
A kaja nem fínom, de ehető.
A szállás: hmm...
ÉvaSanKri 2006.08.13 08:11
Nagy, vidám baráti társaságunk két éjszakára kivette az egész bejzlit.
Bennem végig ott motoszkált a hajdan Lenin körút-Majakovszkij utca sarkán állt szépreményű TEV (Túristaházakat Ellátó Vállalalat) jelmondata: "A TÚRISTAHÁZ NEM LUXUSSZÁLLÓ". De ez itt még csak nem is túristaház.
A két és háromágyas szoba alapból úgy indul, hogy egy szakszervezeti üdülőből kiszuperált kinyitott fekvőalkalmatosság a bázis - némi deszkával megerősítve a közepén. Az egyszemélyesen nincs is ajtó, csak egy diszkrét függőny.
A közös "termekről" nem is szólnék, az rémálom. Ha pedig csak pl. 4-en vagytok a közösben, vagy kiveszitek mindet, vagy befektet valakit a tulaj.
A lepedők tisztaságáról már előttem írtak, ezt nem tapasztaltam meg, mert vittem a zsákomat.
A reggeli tükörtojás este sül, igaz a csorba remek.
A fürdési lehetőség drámai, minden szennyvíz közvetlenül a víznyelőbe folyik.
Kifolyása Bogán.

Ezen ispotály helyett mindenkinek ajánlom a Csodavár Menedékházat, amelyik autóval 40 percre van, és az út egész jól autózható.
Hz 2006.08.01 11:55Fénykép:
Jó esetben itt pozitív hozzászólások szoktak lenni, de...
Ha valaki kicsit hevesebb vérmérsékletű, az ne keresse fel ezt a helyet, mert garantáltan le fogja ütni ezt a gerinctelen, inkorrekt, pénzsóvár, kétszínű, mocskos, szőröstalpút, s talán még fel is gyújtja ezt a telepet!
vonós3as 2005.09.14 00:01Fénykép:
Hejj, egész jó hely, itt futottunk össze Bisiékkel. Gyuri bácsi - vagy ki a fene - vendégszeretete határtalan. Bisiékre majdnem rávert egymillió csodabringát, mondván ennyi a ház ára szorozva a bentlakókkal, beleértve Kisbisit is. Ejj, de mikor Mikicache tudomást szerez a dologról, jól leszúrja román barátunkat: Beszedem a ládákat, feketelistára hányom a házadat! - szól a fenyegetés. Áhám, most már értem, miért kérdezte érkezésünkkor, hogy internet, Budapest? :-)
Minden jó, ha Miki közbeszól, nekünk már normális az árszabás; 600e lej a 4 ágyas, internet, Budapest, melegvíz és miegymás. Igen ám, de aztán 10-kor jól takarodót fúj az öreg: Privát, Zehn Minuten! - utasít rendre minket a sok nyelven beszélő szőrőstalpú. Ennek a fele se tréfa, el is húzunk a manóba, kicsit messzebbre tűzet rakni, vacsorázni, muzsikálni. Az eső viszont jön, úgyhogy félbe marad a mulatság idő előtt, nem beszélve a putrilakó, szőrőtalpúakról, akik kajabálásukkal még inkább visszavonulásra sarkalnak. A házban persze még nem jött el az alvás ideje, ám a cifraságokról most inkább nem számolok be. :-)
Búcsúzás előtt még szépen felfordul a gyomrunk a bácsitól, olyan csillogó szemekkel veszi el a lóvét, hogy az már rémisztő. Ágyneműt mosni? Azt meg minek? Rakjuk csak ki az esőbe napozni 10 percre. Ezért is kell a hálózsák.
Egyébként tényleg jó hely. :-)

JAAJ csapat: Vera, Mari, Dani, Balázs és Tamás

Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók