turistautak.hu
turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Térképek




A Kő-kunyhó
A Kő-kunyhó
Főbejárat
Főbejárat

Típus:
házgeocaching.hu-n
Név:Kőkunyhó
Szélesség (lat):N 47° 36,881'
Hosszúság (lon):E 18° 59,890'
Magasság:398 m
Valószínűleg Budakalász külterületén
Közeli települések:Pilisborosjenő 1.00 km DNy felé, Üröm 2.16 km DK felé, Ürömhegy 3.55 km D felé
Megye:Pest
Bejelentő:MikiCache
Dátum:2003.04.14 20:37
ponttípus szerintedEsőbeálló

Útban a Nagy-Kevély csúcsa felé egy szinte tökéletes állapotban levő kőkunyhó, a Reuma-kunyhó. Amikor mi ott jártunk meglepően tiszta volt. Lakni persze kissé rideg lehet, de egy kiadós zivatar mellékhatásaitól tökéletesen megvéd.

ház-lista
közeli ládák
közeli pontok
közeli települések
megjegyzés hozzáfűzése


Megjegyzések:
ezusthegyi 2008.04.07 20:06
Sziasztok!

Köszönöm Jujunak a tájékoztatást. Ezüsthegyi Kabóca vagyok, és én kezelem a kunyhót, ezzel együtt természetesen a Sztilolit Barlangkutató Csoport tagja vagyok. A kunyhót, aminek a pontos neve Reuma kunyhó, bár a térképek évtizedek óta csak TTE kunyhónak nevezik, 1990. óta felügyelem. 1991-1994 között ott is laktam. Az Ezüsthegyi nevet is innen kaptam. A kunyhó ugyanis néhány tíz méterre van az Ezüst-hegy (Ezüst-Kevély) magasssági pontjától. Majdnem tíz évig a ház nyitva állt, mert nem volt módom felmenni. Én hagytam nyitva, mert már elkezdték kibontani a falat. Barátaim, Poszterék hozták helyre 2004-ben. Azüóta felügyeljük, és lehetőleg minél többet vagyunk ott. Mert jóol érezzük magunkat.
A ház telekkönyvileg nem létezik. A kezelést a Duna-Ipoly Nemzeti Parktól, és a Pilisi Parkerdőtől kaptuk meg. Hozzájárulásuk oka, hogy amíg lakatlan volt, csövestanya, lumpentanya, szemétgyűjtő hely volt. Mióta használjuk, igyekszünk rendben, tisztán tartani, és ezzel a Kevélyek rendjére, tisztaságára is odafigyelni. A házat nem üzemeltethetjük kulcsosházként. Mivel sokan érdeklődnek, itt is jelzem, hogy a kulcsot nem adjuk oda senkinek, nem is adhatjuk. Terméstzetesen, gha éppen ott vagyunk, bárkit szívesen látunk vendégül. Ha bárki megkeres levélben, adok bővebb tájékoztatást.
Továbbra is szeretnének bejutni hívatlan vendégek. Jelzem számukra, hogy nem egyszerű a kinyitás. Felesleges erölködni. És eközben bármikor megjelenhetünk, lpévén, hétköznap is felmegyünik. Illetve, sokszor, ha fent alszunk, magunkra zárjuk az ajtót. Hívatlan vendég nem szívesen látott vendég.
Amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten. Bárkit szívesen várunk.
Juju 2007.06.16 18:52
Ezt a kunyhót (TTE kunyhó) a Sztiolit barlangkutató csoport kezeli, használja. Bővebb infót nálam kaphattok, ha vkit érdekel.
csgyuri 2007.03.17 07:49Fénykép:
Állapota 2007.03.15.-én: a zárak gondosan bezsírozva, körülötte rend, nincs szemét, valószínűleg az a barátságos fiatalember lakja, akivel lefele menet találkoztunk, botra akasztott batyuval jött felfelé.
madarasz.peter 2006.04.22 16:30Fénykép:
A <a href="http://www.geocaching.hu/caches.geo?id=640">GCNaKe</a> pontról hazafelé tartva kerestük fel a kunyhót. Az ajtót szép zöldre festették és lezárták, a kunyhó korábbi képein látható sérüléseket kijavították.
Az ajtón szerencsére van egy szellőző amin sikerült befényképezni. A képeken látható, hogy a kunyhót otthonosan berendezték és alighanem lakják is időnként.
A kunyhótól kb. negyven méterre, a bánya területén megtaláltuk Füles házát is.

Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók