turistautak.hu
turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Térképek







Típus:
múzeumgeocaching.hu-n
Név:Agrobotanikai Központ Tápiószele
Szélesség (lat):N 47° 21,330'
Hosszúság (lon):E 19° 53,260'
Magasság:106 m
Valószínűleg Tápiószele külterületén
Közeli települések:Farmos 3.17 km Ny felé, Tápiószele 3.58 km D felé, Tápiógyörgye 5.22 km DK felé
Megye:Pest
Bejelentő:rekasi
Dátum:2007.09.13 15:25

Az intézet története 1885-re nyúlik vissza, amikor Szelényi Lajos (1794-1888) tápiószelei birtokait az Országos Magyar Gazdasági Egyesületnek (OMGE) adományozta. A birtok kezelésére létesült „Néhai dr. Szelényi Lajos Mintagazdasági Tanintézményi Alapítvány” célja a szakismeretek közreadása, a kísérleti munkák során szerzett tapasztalatok gyakorlatba történő alkalmazásának, eredményeinek közvetlen és a sajtón keresztüli megismertetése volt a gazdákkal. A II. világháború után a tanintézmény kísérleti állami gazdasággá alakult.
Jánossy Andor akadémikus a tápiószelei Agrobotanikai Intézet alapítója és haláláig igazgatója Szombathelyen született 1908. augusztus 20-án, értelmiségi szülők gyermekeként. Apja Jánossy Gábor Vas megye árvaszékének elnöke volt, akit 1926-1934 között, a celldömölki választási kerület országgyűlési képviselőjévé választottak. Édesanyja: Magassy Sarolta. Elemi- és középiskoláit Szombathelyen végezte (1915-1926). Az érettségi után, 1926 őszén felvették a budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem Mezőgazdasági Karára, ahol 1930 júniusában végzett.
Bővebben

múzeum-lista
közeli ládák
közeli pontok
közeli települések
megjegyzés hozzáfűzése


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók