turistautak.hu
turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Térképek




Eisentalhöhe
Eisentalhöhe
Kerítés mászás
Kerítés mászás


Akadálypálya
Akadálypálya










Fent
Fent

Típus:
egyébgeocaching.hu-n
Név:Königstuhl (A)
Szélesség (lat):N 46° 56,628'
Hosszúság (lon):E 13° 47,076'
Magasság:2336 m
Valószínűleg Nockberg külterületén
Megye:Ausztria
Bejelentő:snake
Dátum:2007.08.24 21:55
ponttípus szerintedhegycsúcs

Bár kissé sablonos, de nekem Ausztria egyet jelent a patakokkal, hegyekkel, friss levegővel, tehenekkel, mormotákkal. Egy könnyed túrát ajánlok most azoknak, akik mindezt át szeretnék élni, akár csemetéikkel együtt is, kötél, hágóvas, sisak nélkül.

Gr. Königstuhl
Királyszéknek, vagy szabadon akár trónusnak is fordíthatnánk. És valóban! Ha az ember leül a csúcson, királyi a feeling.
Ehhez persze nem árt szép időben érkezni, hogy lássunk is valamit. Gyakorlatilag körpanorámát nyújt a hely.
A csúcskeresztet 1966- ban állították, majd rá 30 évre újították fel.

A hegycsúcs 3 osztrák tartomány ( Salzburg - Stájer o. - Karintia ) határán fekszik.
Javasolt térkép: Kompass 063, 1:25 000.

Megközelíteni az A10- es autópályával párhuzamosan futó 99- es útról lehet. Kremsbrückénél kell lefordulni Innerkrems felé. Ha a Nockalmstrasse táblát követjük, úgy is jó.
Innerkremsbe érve eldönthetjük, hogy a könnyebb megközelítést választjuk némi készpénzért cserébe, avagy a kissé nehezebb megközelítést ingyen.
1. Ha nem akarunk fizetni, akkor Innerkremsen keresztülhaladva tovább kell menni uszkve 5 km- t a Dr- Josef- Mehrl- Hüttéig ( 1730 m tszf), és az onnan induló 125 jelzésű turistaúton egy gerinctúra keretében mászhatunk fel a hegyre.
2. Ha spórolni akarunk némi távot és szintet, akkor Innerkremsnél fel kell hajtanunk a Nockalmstrasséra. Ezért 14 Eurót kell fizetni autónként.
Itt érdemes megemlíteni, hogy ez az út csak májustól októberig használható, tehát aki nem a nyári hónapokban kívánja felkeresni a hegyet, annak marad az első verzió.
A javasolt parkoló az Eisentalhöhe (2042 m) .
A házzal szemközt indul az ösvény felfelé a hegyre. Az elágazásoknál ki van táblázva a Königstuhl, eltéveszteni szerintem lehetetlen. Az úton kétszer kell kerítést mászni, természetesen kiépített átkelőn. A kerítés a tehenek miatt van, amik szanaszét legelnek a környező hegyoldalakon. Érdekes módon eme jámbor állatok is előszeretettel használják a jelzett utat, így elképzelhető, hogy meg kell osztanunk velük. Kitérni valószínűleg nekünk kell, ők nem nagyon szeretnek odébb menni. Ha szerencsénk van, akkor mormotákat is láthatunk, de hallani biztos fogjuk őket.
Az út oda- vissza kb. 6,5 km hosszú, sokszor (majdnem) szintben halad. Nagyobb emelkedőre csak a csúcs előtt kell számítani egy szerpentin formájában.

Jó túrázást!

egyéb-lista
közeli ládák
közeli pontok
közeli települések
megjegyzés hozzáfűzése


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók