turistautak.hu
turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Térképek
Típus:
geocaching.hu-n
Név:Nádas-tó
Szélesség (lat):N 47° 21,432'
Hosszúság (lon):E 19° 49,427'
Magasság:97 m
Valószínűleg Farmos külterületén
Közeli települések:Tápiószentmárton-Göbölyjárás 1.68 km ÉNy felé, Farmos 1.79 km K felé, Tápiószentmárton-Ürgés 4.59 km D felé
Megye:Pest
Bejelentő:rekasi
Dátum:2007.04.05 11:52

Farmos legismertebb természeti „csodája” a Nádas-tó, amely Nagykáta és Farmos között található. Számtalan érdekessége van. Régen egy igazi nagy kiterjedésű mocsaras, lápos vidék volt, de már egy kicsit megváltozott. A Nagykáta felőli része egy pusztaságra emlékeztet. Itt főleg ürgék, barna rétihéják, fácánok és rókák élnek, de megtalálható a védett imádkozó sáska, vörös- és kék vércse egyaránt. A hüllők közül a gyíkokat és a vízisiklót emelném ki.
Ahogy haladunk Farmos felé, a táj egyre inkább egy nádara emlékeztet, amit a Hajta-patak táplál. Itt olyan élőlények élnek, amelyek országos viszonylatban is igen ritkák. Szerencsére megfigyelhető, hogy évről évre egyre több nagykócsag érkezik erre a területre költeni. A madarak közül megemlíthetném továbbá a tőkés récét, szürke- és vörös gémet, a bakcsót, a kakukkot, a szárcsát, guvatot, vöcsököt és persze a számtalan kis énekes madarat. Rengeteg a pocok és a hörcsög, ezért az egerészölyveknek jó dolguk van.
(forrás: www.farmos.hu) - WEB

tó-lista
közeli ládák
közeli pontok
közeli települések
megjegyzés hozzáfűzése


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók