turistautak.hu
turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Térképek




A mi körünk hosszabb lesz
A mi körünk hosszabb lesz
Mellettük elmegyünk
Mellettük elmegyünk
Ezen a sóder úton
Ezen a sóder úton
Majd ezen a betonozott gázlón
Majd ezen a betonozott gázlón
Víz sok helyen lesz :)
Víz sok helyen lesz :)
Vörösfenyő is
Vörösfenyő is
Panoráma a bivalyok felett
Panoráma a bivalyok felett
Mellette csak elsuhanunk (lejtőn van)
Mellette csak elsuhanunk (lejtőn van)
A parkolóban WC is van
A parkolóban WC is van

Típus:
geo-eseménygeocaching.hu-n
Név:Őrségi Hagyományörző Tekerés
Szélesség (lat):N 46° 58,368'
Hosszúság (lon):E 16° 30,298'
Magasság:200 m
Település:Csákánydoroszló
Megye:Zala
Bejelentő:griffs
Dátum:2018.02.24 19:12

2018.03.24 09:30 GCHMFT láda bekötőútja, a parkerdő parkolója

A fejlécben szereplő koordinátán találkozunk és 9:30-kor megindulunk az óramutató járása szerint a megadott, lejjebb letölthető tracken.

Aktuális információ:

A met.hu Őriszentpéterre -1 hajnali és +8 fok nappali maximumot ígér, szinte teljes szélcsenddel.

http://www.met.hu/idojaras/elorejelzes/magyarorszagi_telepulesek/index.php (a településválasztó ablakba írd be a kívánt hely nevét).

Mindenkinek a vérmérsékletére bízom a részvételt (ha megfázós vagy, megértem a távolmaradást). Kisgriffel és bati.hu-val érkezem. Előbbit kesztyűvel, bringás kamáslival és réteges ruházattal felkészítem. Utóbbinak át kell gondolnia mit vegyen le a 2017-es, -15 fokos Jegeshez képest :)
A számomra új résztvevőknek szeretném kihangsúlyozni, hogy az esemény nem vezetett túra lesz, ahogyan az eddigi több mint egy tucat griffses rendezvény sem volt az ! Mindenki saját magáról gondoskodik, megfelelő műszaki állapotú legyen a bringa, megfelelő a ruházat stb. ! Legyen csere aksi a gps-ben (feltöltött powerbank a telefonhoz), track feltöltve a műszerre/telóra. Természetesen a lehetőségekhez mérten mindig próbálunk segíteni egymáson, pár telefonszám ( pl. griffs, Fazék, Attibati, Mikulás és még sorolhatnám) mindenkinél legyen eltárolva. Érdemes az elején egyeztetni a többi résztvevővel, ki melyik ládákat tervezi felkeresni és a kapott info alapján a tervben és tempóban passzoló emberhez, csapatrészhez csapódni.
Fél 10 előtt találkozunk, a csákánydoroszlói temető parkolójában (pontos koo a POI és a GCTOUR fejlécében) !

Módosult a parkoló/találkozási pont! Az új koo-k már oda mutatnak (Csákánydoroszló).

Kibővült az előjelentkezői lista, azaz az esemény GCTOUR lesz!

Ha valakit a szezon eleji nagy táv tart vissza, az jelentkezzen középtávra! A GCFar -2 ponttól beiktatott rövidítéssel 67 km. környékére módosul a táv. Kisgriffnek sem túl acélos még az erőnléte, ő is szívesen indulna középtávon.

Felkerült a letölthető trackhez a GC1664 kiegészítés (THX Attibati).

Az oldal időnként bővülni, frissülni fog. A legújabb információk kerülnek mindig felülre (közvetlen a kék szöveg alá), de érdemes figyelni a kerékpáros fórumot is!

Szentgotthárdról kelet felé megindulva inkább a mellékutakon fogunk haladni (a trackkel ellentétben), párhuzamosan az elég szűk és forgalmas főúttal, így egészen Máriaújfaluig el tudunk jutni, ahol már ismét kis forgalmú mellékúton tekerhetünk.

Kocsmapont lesz Őriszentpéteren, a pitvar presszó nekem bejött (N46° 50.365' E16° 25.219'), a TUHU-n is fel van tüntetve. Itt még a ládakitérők függvényében még csak 22-25 km.-ünk lesz, ezért a kajapontot a táv 2/3-ánál, Szentgotthárdon javaslom, ahol számtalan vendéglátóegység van, különösen a Rába nyugati oldalán, a SPAR közvetlen közelében. Ott esetleg az is be tudja várni a többieket, aki nem akar kitérni a GC1664 multihoz.

Az esemény jelenleg egy viszonylag szűkkörű GCJaro túra. Akkor fogom kinevezni GCTOUR-nak, ha az elő jelentkezők száma eléri a 15 főt.

A kerékpáros fórumon az alábbit írtam az útvonalról:
Durván 86 km. az útvonal, 80% aszfalt, 20% sóder aprókővel-murvával. Utóbbit úgy tudtam megállapítani, hogy szétrugdostam a havat :) . Szint van bőven, a rajzolt trackre 730-at ír a Basecamp, de szerintem 1.000 méter felett van az kicsivel. Parkoló és start a GCHMFT parkolótól 5-600 méterrel visszább. A track durván egy nyolcas, így 20 km.-el könnyen rövidíthető, de igény esetén Kondorfának nagyobb rövidítés is beiktatható. Egy részben terepes plusz ajánlás is van, az kb. egy tízessel növeli a távot. A sóderos részek aszfalton kikerülhetőek, de a legtöbb részen el van tolva a hó nagy része, a parkőrök járőrözése miatt. Persze a sóderutak valószínűleg még nem lesznek csontszárazak.


A track innen letölthető, GPX formátumban.

Egy újabb verzió GDB formátumban , amely tartalmazza a rövidítési lehetőségeket, Szentgotthárdon mellékutcákban visz és megjelöl egy pizzériát is.


Jön hamarosan egy újrázás is !

MTB túra Pozsony felett

Az eddigi hagyományörző jelöltek:

griffs-2
befi
Attibati
Fa-peti
Strombus
Péter60
mazsola069
kicsiogre 50%
nepster-80%
bati.hu
Mikulás
Fazék
vecsbal
Szabó Família
nbokan
NagyKG
Csaba159
Yurek2

geo-esemény-lista
közeli ládák
közeli pontok
közeli települések
megjegyzés hozzáfűzése


Megjegyzések:
bati.hu 2018.03.24 20:56
Mostanában sokszor ráfanyalodok az országúti bringázásra, persze csak a tengelynyi sár miatt. Ez az őrségi is jókor jött. Más évszakban valószínűleg kihagytam volna, de most nem tudtam ellenállni az Őrség békés buckáinak.
Jó kis csapat jött össze, mindenki talált magának teljesítményéhez passzoló társaságot. Szerencsére a defekteket összeszedtem így a többieknek már nem jutott. Köszi a szervezést griffs és persze az fuvart ;-)

<a href="https://photos.app.goo.gl/AQB4hdRRBBK5wGm62">https://photos.app.goo.gl/AQB4hdRRBBK5wGm62</a>
csaba159 2018.03.15 15:17
Ketten megyünk, Csaba159, és Yurek2.
griffs 2018.03.09 20:14
Szia!
Örülök, hogy ismét együtt fogunk bringázni! Felvettelek a listára.
NagyKG 2018.03.07 08:22
Sziasztok!

Én is megyek!

Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók