turistautak.hu
turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Térképek
Típus:
épületgeocaching.hu-n
Név:Augustineum
Szélesség (lat):N 47° 37,782'
Hosszúság (lon):E 18° 51,109'
Magasság:249 m
Település:Piliscsaba
Megye:Pest
Bejelentő:Silvius
Dátum:2007.01.10 16:56

Az AUGUSTINEUM (Szent Ágoston) épülete valamikor legénységi szállás volt. A hátsó apszis és a két torony az új rész, a többi rekonstrukció. Tanári szobák, szemináriumi helyiségek, tanszéki könyvtárak kaptak itt helyet. Az épület 1994-ben készült el, Siklósi József tervei szerint. Az épület különböző stílust képviselő tornyaiban olvasótermek és szemináriumi helyiségek találhatók. A volt "Csőszer" vállalat irattári guruló könyvállványsorát adományként kapta a Katolikus Egyetemi Alapítvány, amelyet az épület pincéjében állítottak fel. Közel 100 ezer kötet könyv raktározását lehet itt megoldani. A Kari könyvtárállomány jelenleg kb. 300 ezer kötet. Az épületben kapott helyet a Kar Könyvtárának központi egysége, az általános műveltséggel és hitélettel kapcsolatos kötelező tárgyak oktatásának irodája, az Esztétika Tanszék, a Filozófia, az Orientalisztikai és Ókortörténeti, valamint a Klasszika-filológiai és Medievisztika Intézet. Az 1994-ben elsők között átadott épületek egyike, tornyai talán ennek az épületnek nyúlnak a legmagasabbra a Campus területén a tengerszinthez viszonyítva.

épület-lista
közeli ládák
közeli pontok
közeli települések
megjegyzés hozzáfűzése


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók