turistautak.hu
turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Térképek
Típus:
épületgeocaching.hu-n
Név:Questura
Szélesség (lat):N 47° 37,887'
Hosszúság (lon):E 18° 50,991'
Magasság:242 m
Település:Piliscsaba
Megye:Pest
Bejelentő:Silvius
Dátum:2007.01.10 16:44

A Quaestura az átépítés előtt a gyengélkedő szerepét töltötte be. Bata Tibor építész tervei alapján nyerte el mai formáját. A korábbi századfordulós, régi magyar épület visszanyerte eredeti szépségét.
Az épületben a Dékáni Hivatalhoz tartozó adminisztrációs egységek találhatók. A földszinten a Tanulmányi Osztály és a Diáktanácsadó szobái vannak. Az emeleten – melynek hasznos alapterülete közel kétszerese a földszintének – kapott helyet a Gazdasági Osztály, a Továbbképzési és Pályázati Osztály, a Nemzetközi Kapcsolatok Osztálya, a Neptun Csoport és egy kb. 80 fő befogadására alkalmas konferenciaterem.
Az épület főbejárata előtt egy katonai emlékszobát láthatunk. A Hadtörténeti Múzeum rendezésében ismerheti meg itt az érdeklődő a terület katonai múltját. 1868-tól a jelenlegi 22 hektáros területen a Magyar Királyi Hadsereg laktanyája volt, majd 1957 és 1991 közt a szovjet csapatok alakulata állomásozott a területen. 1991-ben, amikor a szovjet katonák kivonultak az országból, a terület megüresedett. Mivel a magyar honvédség nem kívánta tovább katonai célra felhasználni, a helyi önkormányzatnál elnyert pályázat eredményeként a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Kara kapott itt helyet. Az egyetem alapításának ötödik évfordulóján 1997. szeptember 15-én, nagyszabású ünnepség keretében dr. Ladocsi Gáspár tábori püspök, dandártábornok szentelte fel az épületet a katonai emlékszobával együtt. Az épületben a Magyar Posta postahivatalt működtet, mely a kar dolgozóinak és diákjainak ügyintézését segíti.
A sikeresen felújított objektum 1997 decemberében a párizsi központú FIABCI (az Ingatlanszakértők Nemzetközi Szervezete) magyar tagozatának harmadik díját nyerte el.

épület-lista
közeli ládák
közeli pontok
közeli települések
megjegyzés hozzáfűzése


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók