turistautak.hu
turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
TérképekTípus:
templomgeocaching.hu-n
Név:Kálvin téri református templom
Szélesség (lat):N 46° 15,394'
Hosszúság (lon):E 20° 8,976'
Magasság:75 m
Település:Szeged
Megye:Csongrád-Csanád
Bejelentő:fcsaba
Dátum:2006.12.04 09:38

A Kálvin téri református templomot a szegediek többsége a "kakasos templomként" ismeri. A forgalmas Anna-forrásnál található, városképet meghatározó épületről van szó,a melyet minden irányból út határol, így az embernek az az érzése, mintha egy szigeten lenne.

Leírás a vendégvárón:

A kakasos templom Schulek Frigyes tervei alapján 1884-ben épült, az északnémet gótika ünnepélyes stílusában. Az építész kevés egyedi alkotása közül ez az egyik legérdekesebb.

A templom egymáshoz képest 120 fokban csatlakozó három hajója metszéspontjában emelkedik a hatszögű huszártorony, amely szervesen kapcsolódik a gerincvonal és a tetősíkok felületéhez. Schulek a templom mellé állítólag egy sudár jegenyét is "tervezett", melyet el is ültettek néhány évvel később, és magasra nőve nagymértékben fokozta az épület harmonikus hatását. Magassága már a kakasos toronnyal vetekedett, amikor kivágták. Mesélik azt is, hogy amikor később Schulek Szegeden járva ezt megtudta, megsiratta.

templom-lista
közeli ládák
közeli pontok
közeli települések
megjegyzés hozzáfűzése


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók