A családi pincészetet Zánkától 7 km-re a Szent Balázs-hegyen alapította Szabó László és fia, Gergely a 80-as évek elején. A három évtizednyi kemény, becsületes munka eredményeként napjainkban több mint 20 hektárnyi területen gazdálkodnak. Szőlőültetvényeik a Balatonfüred-Csopaki borvidék zánkai körzetében, a Nivegy- völgyben találhatók. A kitűnő talajtani és éghajlati adottságok, a Balaton közelsége végett kialakult klímaviszonyok eredménye a jó minőségű szőlő és az ebből készült bor. A Balatonra nyúló lankás domboldalak vulkanikus talaja eredményezi a tüzes, harmonikus borokat. Egészségünk és a természet megóvása érdekében a 2000-es évtől a Biokontroll Hungária által ellenőrzött biogazdálkodásban végzik a szőlőtermesztést.
A borok fajtától függően hagyományos és reduktív módszerrel készülnek. Fehérboraik között megtalálható az olaszrizling, a juhfark, a cserszegi fűszeres, valamint a szürkebarát. Vörösboraik a zweigelt, a kékfrankos, a cabernet sauvignon és a merlot.
A család 5 éve foglalkozik vendéglátással. Az ide látogatók festői környezetben kitűnő borokat kóstolhatnak és kemencében sült specialitásukkal ismerkedhetnek meg.
A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók