turistautak.hu
turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Térképek
Épület
Épület
Ismertető tábla
Ismertető tábla

Típus:
kastélygeocaching.hu-n
Név:Czuba-Durozier-kastély
Szélesség (lat):N 47° 25,723'
Hosszúság (lon):E 19° 2,068'
Magasság:123 m
Valószínűleg Budapest XXII. kerület külterületén
Közeli települések:Budapest XXI. kerület - Csepel 3.27 km K felé, Kamaraerdő 4.21 km Ny felé, Budapest XI. kerület-Gazdagréti lakótelep 5.30 km ÉNy felé
Megye:Budapest
Bejelentő:attila12
Dátum:2006.10.22 21:54

A századforduló táján itt működő több gyáros lakó- vagy reprezentáló kastélyt emelt az Udvarhegyen, a még meglévő Savoyai Kastély környezetében szétszórva. Az elsőt 1887. és 1895. között építette a Franciaországból idetelepült Czuba és Durozier a francia reneszánsz kastélyokat idéző stílusban. Az épület pincéjében rendezték be konyakgyárukat Ulbrich Gyula helyi nagykereskedővel.

A Péter-Pál utca és a Plébánia utca között rendelkezésre álló keskeny telken a főbejáratot a szűk oldalsó utcára helyezték. A kastély előtti szűkös udvarba az oroszlánokkal és a címerrel keretezett kapun keresztül lehetett bejutni. A település, illetve a Duna felé reprezentatív egysaroktornyos oldalhomlokzatot alakítottak ki, mely jelenleg uralja a plébánia mellett kialakult kis teret. Az épület eredeti díszei mára elpusztultak. Az önkormányzat tulajdonában lévő lakóház belső tere bérlakásokkal felszabdalt.

Forrás: Budafok-Tétény Online

kastély-lista
közeli ládák
közeli pontok
közeli települések
megjegyzés hozzáfűzése


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók