turistautak.hu
turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Térképek




parkoló Pamírnál (2017)
parkoló Pamírnál (2017)
parkoló GCKH
parkoló GCKH
tekerés :) GCPIR
tekerés :) GCPIR

Típus:
geo-eseménygeocaching.hu-n
Név:Bringás hétvége Szlovákiában
Szélesség (lat):N 48° 47,212'
Hosszúság (lon):E 19° 38,418'
Magasság:513 m
Valószínűleg Brezno külterületén
Megye:Szlovákia
Bejelentő:griffs
Dátum:2015.07.06 22:27

2022
A túra idōpontja (elsō nap) : 2022. szeptember.03. 8:00 (szombat), fejléc koo, GCPir teljesítés
(2. nap ) : 2022. szeptember.04.. 10:00 GCKH teljesítés, N49 06.215 E19 24.713, egy étterem előtti parkoló

Brezno városában bőven található szállás, méltányos áron (kérésre segítek). Az első napi találkozási pont is Brezno határában van (onnan tekerünk Fekete (Cierny) Balogra és térümk rá a körtúrára).

Részletes program :
- a 2015-ös futam tapasztalatai alapján, kora délutánra letudjuk a GCPIR-t. Utána a közel kétezres Király-hegy bringás meghódítása☺ volt a program, ez a lehetőség most is adott. Ha a csapat utóbbit nem díjazná , akkor lehet tekeregni kicsit a szállás környékén is, hegyek-völgyek és kijelölt bringás útvonalak vannak dögivel. Esetleg rövid autózással és kisebb gyalogtúrával 2 láda (GCPOLJ , GCBETA ) között is lehet választani. Egy montis átkelés is lehetséges az Alacsony Tátra déli oldaláról az északira és vissza, körtúra formájában (Lucatin-Donovaly). Utóbbi nem tartalmaz ládát, de már régóta tervezem, így én ezt fogom kipróbálni.
- 2. nap némi kerülővel haza indulunk. Autóval átkelünk az Alacsony-Tátrán, letekerjük a GCKH-t, megebédelünk és 18 óra körül a határon vagyunk.

A GCJaro, is velünk lesz


Az Alacsony Tátra track.


2017:
A túra idōpontja (elsō nap) : 2017. augusztus 25. 8:00 (péntek)
(2. nap ) : 2017. augusztus 26. 10:00

3-5 fő között van a szálláson az ideális létszám. Ha kevesebben jelentkeztek a péntek miatt , akkor még átkerülhet hétvégére az egész program, figyeljétek a kerékpáros fórumot !


A fejléc koordinátái a szálláshelyre mutatnak, amely egyben az első nap indulópontja is (GCPIR parkoló)!

2. nap indulási pont: N49 06.215 E19 24.713, egy étterem előtti parkoló (ld. GCKH).


Részletes program :
- a griffs autómobil már csütörtök este megérkezik a szállásra
- a 2015-ös futam tapasztalatai alapján, kora délutánra letudjuk a GCPIR-t. Utána irány a közel kétezres Király-hegy bringás meghódítása☺ Ha a csapat utóbbit nem díjazná , akkor lehet tekeregni kicsit a szállás környékén is, hegyek-völgyek és kijelölt bringás útvonalak vannak dögivel. Esetleg rövid autózással és kisebb gyalogtúrával 2 láda (GCPOLJ , GCBETA ) között is lehet választani.
- 2. nap némi kerülővel haza indulunk. Autóval átkelünk az Alacsony-Tátrán, letekerjük a GCKH-t, megebédelünk és 18 óra körül a határon vagyunk.

A GCJaro, is velünk lesz, már amennyiben nem egyedül megyek :)
_________________________________________________

2015-ös szöveg


Tervezett program. A GCKH, és GCPIR, , bringás multik teljesítése.
Mindkét ládánál találtok logokat, kicsiogre, Hörcsög és griffs neve alatt. 2013-ban már lenyomtuk ezt a tûrát, igaz 2 nap alatt ( +3. nap a Király -hegyet) . Most nem kell pontkirakásokkal molyolni, így teljesíthetō a 2 multi, 1 nap alatt. Durván 90 kili, 1.500 m szint ès egy óra autózás a 2 helyszín között. Az autôzás sem lesz unalmas hiszen Certovica -n keresztül átkelünk az Alacsony-Tátrán.
A kerékpáros multikban, kemény mtb -s terepek nincsenek, tracking bringákkal is teljesíthetōek!
A griffs mobil már péntek este megérkezik a GCKH -hoz közeli Demanovaba, egy igen hangulatos szállásra (10 EU/fō /éj) és valószínūleg, szombat este is ott marad. Eldöntjük, hogy vasárnap meggyógyítjuk -e a GCKRH -t, vagy kipróbálunk esetleg egy új montis útvonalat.
6-8 fõnél több résztvevōre nem számítok, a szálláson. Ha mégis többen jönnénk össze, ûgy átrakom a 'bázist', a GCPIR kiindulópontja közelébe, ott tudok nagyobb csapat fogadására alkalmas szállásokat.
Részvèteli szándékotokat mihamarabb jelezzètek, különösképpen szállásigény esetén! Szeretném tudni azt is, hogy igényt tartotok -e, a vasárnapi GCKRH,-hoz feltekerèsre.
Mivel a GCKEM, még nem járt határainkon kívül, ezèrt feltétlen velünk fog tartani. Az logolhatja majd, aki viszi magával 2-3 kilit, valanelyik túrán :) A GCJaro,-t nem igényeltem meg, feri60 -tól. Elégségesnek tartottam egy bónusz ládát az eseményre, de ha másképp látjátok, akkor ez még változhat.
Akik eddig jelezték részvételi szándékukat :
Mathau
Attibati
befi
griffs

geo-esemény-lista
közeli ládák
közeli pontok
közeli települések
megjegyzés hozzáfűzése


Megjegyzések:
griffs 2022.08.23 18:22
A 2022-es jelentkezés részleteit a kerékpáros fórumon keresd!
griffs 2017.08.06 21:24
A 2017-es szállásra eddig jelentkezők listája:

nbokan
ha2
strombus
Péter60
mazsola
kicsiogre
Csaba és családja (2 fő)
griffs
Gubirobi 2015.07.27 12:38
Jó kis hétvége volt: remek idő, vihar, szép helyek, jó rejtések, Kofola! :D
Köszönöm a lehetőséget!
Bővebben az egyes megtalálások és meg nem találásoknál!
griffs 2015.07.26 21:30
Mintha egy zártkörű, kerékpáros kupa elit rendezvényről értem volna haza (jelenlegi 1.2.4. helyezett) :))
Volt ott minden, mi szem szájnak ingere. Szállás, finom pálinkák és nagy beszélgetések barátomnál és példaképemnél, Pamírnál. Remek időben (napsütéses 20 fok, végre kánikula nélkül) tekerés Pamírtól Sziklához, bivakolás 1.300 méteren, igazi, villámlós, magashegyi viharban a Király-hegyen, megfejelve a bőrigázós csúcsra érés, felhőtlen örömével. Vasárnap ébredés esőben és családi :) bringázás a Kócs-hegységben, napsütésben :) Hazafelé parázs viták, hiszen 3 határozott karakter ült egy autóban :))
Ez így volt kerek és számomra, őszintén tökéletes.. Köszönöm befinek és Gubirobinak, hogy az utolsó pillanatig is kitartottak, nélkülük nem vágtam volna bele.
Rengeteg gyógypackkal készültem, de szinte semmire sem volt szerencsére szükség. Ládamérleg:
- egy elveszettnek hitt láda megtalálása a Király-hegyen
- 2 bringás multi 8 pontjából csupán egyetlen egy szorult pótlásra.
Ki tudja, talán egyszer visszatérünk..
griffs 2015.07.23 23:00
A GCPIR kezdőpontjánál (Pamír háza), lesz a szállásunk. Így elképzelhető, hogy a GCPIR-rel kezdünk. Az időjárás függvényében fogjuk meghozni a döntést, péntek este. Erről természetesen minden érintett tud. Ha lenne váratlan beugró, az feltétlen hívjon fel !!

Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók