turistautak.hu
turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Térképek




Típus:
múzeumgeocaching.hu-n
Név:Szőnyi István Emlékmúzeum
Szélesség (lat):N 47° 47,870'
Hosszúság (lon):E 18° 54,784'
Magasság:120 m
Település:Zebegény
Megye:Pest
Bejelentő:imitto
Dátum:2006.11.26 00:16

Szőnyi István (1894-1960) a XX. századi magyar festészet kiemelkedő nagymestere, a nagybányai festészet hagyományainak folytatója. A Képzőművészeti Főiskola tanára (1937-1958), Kossuth-díjas, Érdemes és Kiváló művész. Az embertelenség korszakában is ember tudott maradni, rézkarcnyomó gépén hamis papirokat, igazolványokat nyomott, így megmentve sokak életét. 1924-től haláláig élt és festett Zebegényben, festészeti szabadiskoláját azóta híressé lett tanítványai látogatták. A tájat számtalanszor megfestette és mindig újat mondott vele.
Egykori lakóháza és műterme ma már múzeum, hatalmas kertjében pedig Képzőművészeti Akadémia, valamint Ifjúsági Művésztelep és a múzeumtól független Szőnyi István Baráti Kör (T: 06-27-373357) működik. A múzeum kertjében lévő Szőnyi-fej Kunvári Lilla szobrászművész alkotása. Nyaranta a kert ifjúsági kempingtábornak is helyet ad, megfelelő ifjúsági programokkal, tanfolyamokkal. Szőnyi István Emlékmúzeum - Bartóky u. 7 T: 06-27-370104
forrás: http://web.interware.hu/szentesi/zebegeny_2.htm

múzeum-lista
közeli ládák
közeli pontok
közeli települések
megjegyzés hozzáfűzése


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók