turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

"J&J"hozzászólásai | válasz erre | 2011.10.20 09:02:58 (5148)
: ez a "történelmi" hamisítás.
+1 !
[előzmény: (5145) Pilis50, 2011.10.19 21:49:05]

Pilis50hozzászólásai | válasz erre | 2011.10.19 21:49:05 (5145)
"1988-ban a XI. kerületi Természetbarát Bizottság a szövetség támogatásával és közreműködésével túrát szervezett Szent István Emléktúra néven" Ez egy nagyfokú hazugság!! A szövetség csak gáncsoskodást adott az álltalunk szervezett és lebonyolított túrához!!
Minden szervezést - ügyintézést -levelezést páran intéztünk Mészáros Jánossal a XI. kerületben, egypár aktív segítővel (főleg a névsor Commodor64-re való vitelével a Határőrség felé történő engedélyezésekhez..). Minden levél - nyomtatvány a FŐTÁV nyomdában készült minden kimenő levelet én írtam alá...... az a szövetség csak az elszámoltatásnál jeleskedett.
Aki szervezett már túrát - ahol 150 - 300 főt mozgatunk meg 30 nap alatt - szállás - kaja - csomagszállítás - stb. intézése, megfelelő helyen ünnepségek - emlék-koszorúzások szervezése - ráadásul az Ország két felén egyszerre --- nos az tud(hat)ja, hogy akkor -1988-ban- ez mit jelent(het)ett...!

Peták a TV-vel megjelent Dobogókőn, úgy tüntette fel a találkozást - mind-ha ők rendezték volna. Még az esztergomi Bíboroshoz is bevonult az Egyházi Áldás átvételéért.

Egyébként ez a túra volt a vasfüggöny megbontásának kezdeti lépése, ekkor engedtek élősszőr "külsősöket" (350 főt) Irottkőre a határhoz. Ekkor tudatosult határőrizetben és a 'fejesekben' , hogyha ennyi "köznépet" odaengednek a nyugati határhoz - nem fognak 'átszökni' a "szabadságba"!! Igaz megmondták, hogy ha valaki letér a Velemi-Templom - Hőrmann-forrás - Irottkő-kilátó közötti murvás útról - lőni fognak, de minket is elővesznek!!

Ha valakit érdekel a történet - megvan még az összes levelezés- számlák - bizonylatok - összesítések és élnek még a túra résztvevői. Mélységesen elítélem, hogy ilyen - egyoldalú - hamis irományok hiteles leírásként megjelenhetnek - mindha igazak lennének! Naaaa ez a "történelmi" hamisítás.

Ez jó hosszú - de igaz.
[előzmény: (5144) heyjoe, 2011.10.19 20:24:01]

heyjoehozzászólásai | válasz erre | 2011.10.19 20:24:01 (5144)
http://termeszetbarat.hu/az_orszagos_kektura_tortenelmi_attekintese


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók