turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

Csigabigahozzászólásai | válasz erre | 2011.09.12 14:32:15 (59002)
A kiválasztott ládákat letöltöd groundspeek gpx formátumban, és sima file-másolással (NEM Mapszósszal!) ráküldöd a kütyü (vagy kártya) Garmin/GPX könyvtárába.
[előzmény: (59001) Szepy_LC8, 2011.09.12 14:26:24]

Szepy_LC8hozzászólásai | válasz erre | 2011.09.12 14:26:24 (59001)
Sziasztok!

Régi-új tag vagyok. Valamikor 2000 környékén egy Etrex-szel kezdtem, főként arra szolgált, hogy WP-ket mentsek el és visszataláljak, ha valahol nagyon eltévedtem volna + papír katonai térképpek és annak koordinátarendszerével tájékozódgattam. Később lett egy "közkedvelt" csixx-em, amit máig is szívesen használnék, ha nyár elején nem pottyantom bele ismeretlen helyen a Tisza-tóba. :(

Most nyílt lehetőségem új vas vásárlására és úgy láttam ebben meglehetősen kiszélesedik a GC lehetőség, amit amúgy eddig csak alkalomszerűen, párszor próbáltam.

Konkrétan egy Montana 600-ról van szó, amit az első pár nap után nagyon megkedveltem - pont abban javult, amit a 60CSx hiányosságának éreztem.

Arra sajnos nem tudtam rájönni, hogyan tudok bele "GC" pontokat csempészni, ill. hogyan támogatja a magyar GC oldal a "paperless GC"-t. Külföldi oldalakon eléggé egyszerű, láda alatt download2gps és máris megjelenik benne GC pontként. Ennek több előnye is van, ahogy látom.

Próbáltam Mapsource-on keresztül, próbáltam direktben a GPS-re másolni a GPX-eket, Custom POI-ként megjelentek rajta, de nem tudtam rávenni őket arra, hogy belemásszanak a GC ládák közé.
Van esetleg valami segédprogram, amivel a GPX-ben kell a pontok attribútumait állítgatni, vagy a magyar oldal még nem "paperless GC friendly"? :)

Persze nem tragédia a Custom POI alapján sem navigálgatni, de jobban esne, ha jobban bele tudnám vonni a GPS-t is a mókába.

Köszönöm!

Szepy


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók