turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

explosifhozzászólásai | válasz erre | 2008.11.09 17:53:49 (35457)
Nekem a mapsource-ben tervezett útvonalpontokat az új változat nem rajzolja ki.
Egyébként szuper! Köszönjük!
[előzmény: (35452) jekaeff, 2008.11.08 23:45:11]

jekaeffhozzászólásai | válasz erre | 2008.11.08 23:45:11 (35452)
1.) Mert az volt a legegyszerűbb. :o)
A Lazarus beépítetten "ismeri", pár programsorba kerül csupán, hogy egy képet elmentsen BMP-be.

2.) Veszteségmentes, nincs "szellemképesedés" az éles körvonalak körül, mint a JPG-ben. Ha nem ezt választottam volna, akkor a PNG vagy a GIF formátumok egyikét választottam volna. A PNG sajnos még mindig nem elég elterjedt, a GIF pedig csak 256 színig jó - bár a diagrammokhoz ez lehet, hogy elég lett volna.
[előzmény: (35451) spagoca, 2008.11.08 23:34:24]

spagocahozzászólásai | válasz erre | 2008.11.08 23:34:24 (35451)
Szia, köszi a tovább lépést. Szépen kattog. Gratula! Sose mond, hogy vége......... Szép nóta volt. Miért a bmp-t választottad?
[előzmény: (35440) jekaeff, 2008.11.08 16:07:35]

jekaeffhozzászólásai | válasz erre | 2008.11.08 16:07:35 (35440)
No, elkészült az SRTM_HUN véglegesnek szánt verziója.

Akik használják, tesztelgessék le ezt is. Hibát természetesen örömmel javítok, de jobban csicsázni már nem szeretném a programot. :o)


Letölthető:

- az Ideiglenes honlapomról RAR formátumban (14.1MB, 3 darabra vágva)
- vagy a Rapidshare.de-ről 1db ZIP-ben (22.5MB).


Újdonságok:

- Javított Waypoint címke kezelés. Mostantól mindig a legfelül lévő címkét tudod megragadni egymást átfedő címkék esetén az átfedő részeken. Ez egyben azt is jelenti, hogy egy címke "előrehozása" (a többi elé) csupán egy kattintás az adott címkén.
- Diagrammkép mentése BMP formátumú fájlba.
- Szín beállítási lehetőségek (Waypoint, Waypoint címke, Szintprofil, Gauss szűrő, Vertikális szűrő, diagramm háttérszíne, diagramm keretszíne)
- Ablakméret és pozíció elmentése a többi beállítással együtt (ha kipipálva hagyod ezt az opciót, ellenkező esetben az alapértelmezett mérettel a képernyő közepén indul a program)
- Hibajavítás: ritka alkalmakkor egy-egy címkét nem lehetett "előcsalogatni", illetve a hozzá tartozó "nyíl" a diagrammablak bal felső sarkára mutatott
- Hibajavítás: route esetén már nem csak az "rpt" hanem az "rtept" tag-eket is feldolgozza a program.
- Hibajavítás: a Gauss szűrős szintemelkedés újraszámoltatása mostantól maga után vonzza a vertikális szűrős szintemelkedésének újraszámolását is.


Ismert korlátok:

- Több route, track ill. rajzolt track egyidejű feldolgozásakor azok "illeszkedési pontjai" között (tehát pl. az első track vége és a második track eleje között) is szintemelkedést számol a program. Ugyanez viszont nem igaz a távolság-számításra: a második track közvetlenül az első után kezdődik, akkor is, ha több száz kilométeres köztük a távolság. Oka: azértmertcsak! :P Kicsit bővebben: semmi értelme egyszerre több track-et egy grafikonon ábrázolni, ha azok közt nagyobb földrajzi távolság van. Több track egyidejű feldolgozására azért van egyáltalán lehetőség, hogy pl. elemcserekor szakadt track esetén ne kelljen külön összefűzni a két track-et MapSource-ban, vagy hogy MapSource-ban kézzel rajzolt track-ek és route-ok egymás után fűzhetőek legyenek.
- Amennyiben track-eket és route-okat is tartalmaz egy GPX fájl és azokat mind fel is dolgoztatjuk a programmal, az profil alatti "Útvonal típusa" (ami lehet "Track", "Route" vagy "Track (rajzot)") és a "Szint adatok" forrás megjelelölése nem feltétlenül lesz igaz, a sorrendben utoljára feldolgozott típusnak fog megfelelni. Természetesen a szint adatokat az egyes típusoknak megfelelő helyről veszi a program ilyenkor is, csupán ez a kiírás lesz megtévesztő. Viszont ilyen vegyes esetben a waypoint-ok automatikus besorolása is az utolsó feldolgozott típusnak megfelelő, tehát hiába van a GPX fájlban időbélyeggel rendelkező track és időbélyeggel rendelkező waypoint-ok is, a besorolás távolság szerint fog zajlani (nem idő szerint) a route miatt. De szerintem nagyon elvetemült dolog egyszerre feldolgozni időbélyeggel rendelkező és nem rendelkező úttípusokat. :o)
- Amennyiben a korábbi verziót írod felül ezzel a verzióval (nem egy másik könyvtárba rakod), töröld a korábbi SETTINGS.BIN fájlt (ne az SRTM_HUN.BIN-t). Ennek megléte esetén induláskor kifagy az új program mivel más formátumban vannak benne az elmentett programbeállítások.


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók