Vita:Turistautak.hu logó

A Turistautak.hu wikiből

nistvan: Baseball sapka hosszúsági és szélsségi körökkel, rajta bicikliző kütyű


KiVi: Szerintem kezdjük elölről, a mostani tervek túl bonyolultak, gondoljunk pl. pólógyártásra is, akár 1 színnel. Általában a logók sokkal egyszerűbbek, pl. érdemes végignézni az autómárkákat, pár vonal vagy egy stilizált ábra is megteszi. De az autókon kívül szinte minden nagy brandnek egyszerű logója van.


Kolesár: Egyetértek KiVi-vel, 1 bites rajzban is meg kell állnia, meg kevés színnel is. Szerintem a domain nevének meg kell jelennie teljesen kiírva (turistautak.hu), azon felül a rövidítés hangsúlyozása felesleges, belterjes. Arról kell szólnia, ami a fő tevékenysége az oldalnak: a turistautak felméréséről és ábrázolásáról.


zacz: A honlapon GPS melletti fán lévő jelzés adta az ötletet. A K és nyil együtt egyszerűsége mellett eléggé jellegzetes. Egy rövid felirattal (TUHU) egyedivé is tehető. Mivel rajzolni, se kézzel, se géppel nem tudok, így Worddel készítettem ez alapján néhány vázlatot. Ha az ötlet jó, még más színnel, betűtipusokkal (Dőlttel), nem egyenes határvonalakkal (zászló) is érdemes lenne próbálkozni.
tuhulogo.png


baggio: nem vagyok egy grafikus művész, de zacz-ét tovább gondoltam egy kicsit. Szerintem a K+ jelzés benne kell hogy legyen, mert egyszerre jelenti magát a turistajelzést, és átvitt értelemben valami pluszt a túrázáshoz.
Tuhulogo2.png


Arti (junior): a nem előnyös kereszt helyett körrel és háromszöggel (1 bites): Tuhu3.jpg
Esetleg GC alakra pár vonalból álló polygon, egy gps, pár túristajelzés (lehet butítani) (1 bites):
Tuhu5.jpg
A születésnapi kesselő trackelő túra emlékére egy ilyen változat:
Uhu.jpg


Gyurci1: A kék legyen kék, maga a szín is tükrözi a dolog turistaságát. Azonfelül Andrásnak igaza van, legyen egyszerű. A sok 'apró' ez+az átláthatatlanná és zavarossá teszi a képet.
Tuhulogo1.jpg
Tuhulogo2.jpg


olahtamas: na én is próbálkozok valamivel :) Tuhux.jpg


Na és egy laposabb elrendezés: Tuhuy.jpg


johann gambolputty: olahtamas laposabb verziója tetszik eddig a legjobban, jó így monokróm verzióban is, de az is jól mutatna ha nem csak kékek lennének a különböző jelzések alul. lehetne egy Magyarország térképbe foglalt verzió a POI oldalra, mert a térképcentrumos képecske még mindig túl hangsúlyos, holott jobb saját térképünk van, mint a tc-é.


Hajo: Valami ilyesmi hogy tetszik?

(Próbáltam a turistajelzésektől eltérő koncepciót)

Tuhulogo terv hajo 200.gif


Kurdi_Robert logo ver.1.0 Tuhulogokurdi.jpg

Logo ver.1.1 Tuhulogokurdi2.jpg a magyar színeket én azért hangsúlyoznám - a hullámterjedési forma viszont NEM VÉLETLEN!!! :) ja és egyben ez lehet út-polygon, stb... tehát többjelentésű. az szempont kell legyen hogy olcsó legyen a pólónyomat????