Gyenesdiás

A Turistautak.hu wikiből

2008. november 8-9. hétvégén Gyenesdiáson ünnepeljük a turistautak.hu ötödik születésnapját. 2003. november 8-9. hétvégéjén tartottuk az első szervezett trackelést a Gerecsében, ez a két nap idén szerencsésen ismét hétvégére esik. Amúgy a turistautak.hu ötlete már 2003 nyarán megszületett, maga az oldal is elindult hamarabb, de az igazi csapatmunka a Gerecsében kezdődött.

Tartalomjegyzék

Odautazás

Autóval megyünk, igyekszünk együtt utazni, megtölteni az autókat. Ez a Gyenesdiásra ki kivel megy oldalon szerveződik. Az a cél, hogy szombaton 9 órára mindenki megérkezzen a gyenesdiási Községháza elé. (A NaviGuide elavult, az új községháza a Kossuth Lajos utca 97. szám alatt van, koordinátája N46 46.407 E17 17.006)

Szállás

A gyenesdiási Takács panzióban fogunk aludni (Madách Imre utca 30, NaviGuide szerint N46 46.100 E17 17.386, a községházától 900 m). Az igényeket a Gyenesdiás szállás oldalon gyűjtjük.

Étkezés

A közelben van (400 méterre, N46 46.483 E17 16.751) a Piroska csárda, javaslom hogy próbáljuk ki és vegyük fel a POI adatbázisunkba. Elérhetőségek nincsenek a weboldalán, íme a vezetékes telefonjuk: (83) 316301, áraik: frissensült körettel ~1600 forint, elférünk 25-en, feltételesen bejelentkeztem vasárnap ebédre. Egyéb ötleteket szívesen veszünk. Amúgy pedig házi finomságokat otthon felejteni vétek!

Napirend

Szombaton 9 órától gyülekezünk a Községháza (Polgármesteri Hivatal) képviselő-testületének tanácstermében. Az érdemi tanácskozás akkor kezdődik, amikorra a résztvevők többsége megérkezik, legkésőbb 10 órakor.

Napirendi pontok: lásd a megtárgyalandó kérdések oldalon, ott szerkeszthető, kiegészíthető.

Szombat este hivatalosak vagyunk a gyenesdiási Forrásvíz Természetbarát Egyesület tizedik születésnapi ünnepségére, amely egyúttal Márton-napi vacsora is. Hivatalos nevén: Civil szervezetek „Márton napi Zöld estje”.

Vasárnap is egész nap tanácskozunk. Ha van kedvünk, akkor ezt a napot tarthatjuk a szálláson is, a néni szerint elférünk ott is, bár olyan nagy asztala talán nincs, mint az Önkormányzatnak. Ha jó az idő, sétálhatunk is egyet az erdőben, eltévedés kizárható.

Jegyzőkönyv

Gyenesdiás jegyzőkönyv