Vita:Garmin kimenet manuális TYP-elése

A Turistautak.hu wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen Hajo (vitalap | szerkesztései) 2010. augusztus 1., 18:39-kor történt szerkesztése után volt.

(eltér) ←Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Hajo 2010. július 29., 16:38 (UTC): A tuhu_typ-pel kapcsolatos bug reportokat, javaslatokat ide várjuk:

Sajnos nincs időm karbantartani mindhárom typ file-t. Jelenleg a tuhu_hajo_typ3-at ajánlom haszánlatra, azt igyekszem karbantartani a jelzések alapján.

Hibák, észrevételek
Jelző TYP file Típus kód/név hibajelzés kész?
urbalázs tuhu_hajo_typ3 poligon temető ha nincs kitöltve a label-je, akkor Temeto jelenik meg a kimeneten kész
urbalazs tuhu_hajo_typ2 poligon város, megyeszékhely Budapesten és nagyobb városokban nem jelenik meg a település poligon .
urbalazs tuhu_hajo_typ2, tuhu_hajo_typ3 poi összes az összes POI ikonja mintha kisebb lenne és az ikontól jobbra és alatta kilátszik néhány pixelnyi feketeség megjegyzés lent
urbalazs tuhu_hajo_typ3 poliline Időszakos vízfolyás ha nincs kitöltve a label-je, akkor Idoszakos vízfolyás jelenik meg a kimeneten kész
. . . . . .
. . . . . .
. . . . . .
. . . . . .
. . . . . .
. . . . . .

Megjegyzések:

  • urbalázs: "az összes POI ikonja mintha kisebb lenne és az ikontól jobbra és alatta kilátszik néhány pixelnyi feketeség"
  • Hajo 2010. július 29., 18:21 (UTC): Milyen Mapsource-od van? Nálam 6.13.7-tel és 6.16.2-vel sincsenek fekete sávok.

Régebben tapasztaltam ilyet (még az omp-n vettük észre kb 2008-ban). Kiderült, hogy ha 16x16 méretre módosítom a poit (vagy ha nincs átlátszó része akkor bármilyen méretű lehet), akkor már nincs fekete sáv. Most elvileg minden poi képe 16x16 pixelre készült a typ3-ben (lehet, hogy a typ és ty2-ben is).

  • Hajo 2010. augusztus 1., 06:08 (UTC): A tuhu_hajo_typ3-ban elvégeztem az ő-->ô és ű-->û betűk cseréjét több helyen (polygonok, polylineok és poi-k).