turistautak.hu
turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Térképek



























Típus:
klettersteiggeocaching.hu-n
Név:Sas-út (Orla Perc) (B/C)
Szélesség (lat):N 49° 13,172'
Hosszúság (lon):E 20° 1,037'
Magasság:2159 m
Valószínűleg Zakopane külterületén
Megye:Lengyelország
Bejelentő:Mikulás
Dátum:2009.09.20 19:58
nehézségBC
cél / magasságKrzyzne
idő a parkolótól2:00 a beszállási pontig
mászás7:00
vissza2:00 a parkolóig

A Sas-út (Orla Perć) a Lengyel-Tátrában található igen nehéz és veszélyektől sem mentes láncos (gyakorlatilag via ferrata) útvonal. A utat Poskim Towarzystwem Tatrzankim építette 1903-1906-ig W Gadowski atya vezetésével. A tulajdonképpeni Sas-út a Zawrat-hágóból indul és a Kereszt-nyeregben ér véget (Krzyzne) érintve a Kozi Wierch (Zerge-hegy) és Granaty (Gránát-csúcs) nevű csúcsokat. Az Orla Perć a Magas-Tátra legismertebb és legnehezebb (jelzett) útvonala. A Zawrat-hágótól a Gránát-csúcsokig egyirányú, csak nyugatról kelet felé haladva teljesíthető a Piros jelzésen. Csak magashegyi túrákon edződötteknek, gyakorlott mászóknak ajánlom. Noha a túra teljesítéséhez beülőre és Klettersteig szettre alapvetően nincs szükség (mi senkin sem láttunk ilyet), aki félősebb vihet magával, ha úgy tetszik. Nálunk volt, de végig a hátizsákban maradt. Az útvonal végig jól kiépített, szinte folyamatosan van lánc, illetve egyéb mesterséges kapaszkodást szolgáló eszköz (falba épített lépések, fogódzkodók, létrák). Ettől függetlenül szédülésmentesség és lépésbiztosság alapvető követelmény!

Ezen a linken találod a Sas-útra telepített geoláda honlapját, melynek leírásában hasznos információkat (pl. letölthető waypontokat) találhatsz: GCORLA

A nehézsége B/C, gyerekeknek kevésbé ajánlom, melynek oka nem a túra technikai nehézségében, hanem a hosszábban keresendő: igen hosszú. megerőltető túra (sokszor kitett helyeken).


klettersteig-lista
közeli ládák
közeli pontok
közeli települések
megjegyzés hozzáfűzése


Megjegyzések:
VP 2010.08.23 08:45
Köszönöm a ládát, így végre eljöttem ide (régen készültem rá). Részletek, képek a láda lognál.
VP 2009.09.22 17:50
Talán így lenne helyes: "egyik legismertebb és legnehezebb jelzett útvonala".
Mert a Tátra 400 csúcsára rengeteg nagyon nehéz, ennél sokkal nehezebb mászóút vezet - de csak hegymászóknak, jelzés nélkül.

Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók