turistautak.hu
turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Térképek







Típus:
tanösvény-állomásgeocaching.hu-n
Név:Lillafüredi Tanösvény 6. állomás
Szélesség (lat):N 48° 5,403'
Hosszúság (lon):E 20° 37,239'
Magasság:364 m
Valószínűleg Miskolc-Lillafüred külterületén
Közeli települések:Miskolc-Lillafüred 1.51 km É felé, Miskolc-Alsóhámor 2.57 km ÉK felé, Bükkszentkereszt 2.65 km DK felé
Megye:Borsod-Abaúj-Zemplén
Bejelentő:kondasg
Dátum:2009.05.25 10:54
tanösvény neveLillafüredi Tanösvény

Lillafüredi Tanösvény 6. állomás
(Sípálya alatti pihenőhely)

Az információs tábla szövege:

Kedves Látogató!
Ön a Lillafüredi Tanösvény utolsó ismertető táblájához érkezett. A pihenőhely fölött található annak a sípályának az elvégződése, amelyet a sétány kialakításakor hoztak létre. Ha tovább kívánja folytatni a kirándulást, a piros turistajelzésen Hollóstetőre juthat, vagy a felső ösvényt követve a sárga turistajelzéshez érkezik, amely Bükkszentkeresztre vezet. Ha befejezte az erdei sétát, az alsó ösvényt választva lejuthat az országútra, majd visszafelé haladva eléri az 5-ös autóbusz végállomását.

Az alábbiakban a környék állatvilágáról olvashat rövid ismertetést:

A Bükk igen gazdag emlősökben. A nagyragadozókat kivéve, szinte az összes Kárpát-medencei faj megtalálható benne, melyek a környéken is előfordulnak: vaddisznó, gímszarvas, őz és az idetelepített muflon. A ragadozók közül a róka a legelterjedtebb, bár a Bükkben a vadmacska sem ritka. A kisebb ragadozókat a menyét és a nyest képviseli. A borz az előző fürge, kecses állatokkal szemben zömök testalkatú mindenevő. Kis ragadozóink zsákmányai főleg a rágcsálók közül kerülnek ki, mint például az erdei pocok és az erdei egér. A mókusokhoz és mogyorós pelékhez hasonlóan ők is a mogyorótermések nagy dézsmálói.

A hüllőket a kígyók és a gyíkok képviselik. A kígyók közül csak az erdei siklók élnek a Bükkben, amik teljesen ártalmatlanok. A kétéltűek közül a barna varangyok, kecskebékák és a sárga-fekete foltokkal ékeskedő szalamandrák képviselőivel találkozhatunk a környéken.

A Bükk különleges madárvilágára jellemző, hogy a jelenleg hét legnagyobb eszmei értékű madárfajból 5 megtalálható itt. Ezen a környéken azonban nem elsősorban a ritkaságokat kell fürkésznünk, hanem a környéken nagy számban élő rigó, vörösbegy, cinege, fakopáncs, rozsdafarkú és cinke társaságát élvezhetjük.

tanösvény-állomás-lista
közeli ládák
közeli pontok
közeli települések
megjegyzés hozzáfűzése


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók