turistautak.hu
turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
TérképekTípus:
húsvéti tojásgeocaching.hu-n
Név:Zöld tojás
Szélesség (lat):N 47° 30,700'
Hosszúság (lon):E 19° 6,463'
Magasság:111 m
Település:Budapest XIV. kerület - Zugló
Megye:Budapest
Bejelentő:Fürkészek
Dátum:2013.03.26 13:29

Kedves Gyerekek és gyermek lelkületű felnőttek!

Ezen ünnep a keresztényeké, mely Isten odaadásáról szól. Feláldozta egyetlen fiát a halál oltárán, hogy megváltson bennünket bűnös mivoltunkból. Nekünk csak el kell fogadnunk mindezt és vesszük az örök életet, mert Isten halhatatlannak teremtette az embert. Ezt ünnepeljük húsvétkor.

Jó-jó, de hogy jön ide a tojás. A mi variációnk, hogy sokat vitatkoznak róla, mármint, hogy melyik volt előbb a tyúk vagy a tojás. A tojásból kelt ki a tyúk vagy a tyúk tojta e a tojást?! Isten a teremtő szavával teremt vagyis amilyen vicces dolgokat teremtett, így mindkettőt egyszerre megteremtette és minden ment a maga útján.

A húsvéti tojás a földet szimbolizálja melyet az Úr Jézus Krisztus, az élő Isten fia, megváltott. Ez Isten legnagyobb ajándéka nekünk.

Ennek emlékére rejtettünk el nektek ide egy tojást! De nem akármilyent ám! Nyisd ki és meglátod. A fekete kerekség fejedelmei vígyáznak rá. Keressétek és sok játékkal álcázzátok tevékenységeteket!

A játék 29-e 07 h-kor lesz kereshető 03-a reggel 09 h-ig!

Jó fürkészést!

húsvéti tojás-lista
közeli ládák
közeli pontok
közeli települések
megjegyzés hozzáfűzése


Megjegyzések:
Fürkészek 2013.04.02 05:50
Szervusztok!

Sajnáljuk, hogy az idei tojásunk itt kudarcot hozott! Igaz, hogy a rejtés gyors és elhamarkodott volt, de jót akartunk.
Szerettük volna hogy több budapesti láda legyen Nektek. Kár, hogy vannak emberek akik így élik ki magukat, hogy más örömét tönkre teszik.

<b>Ezzel a játékot lezártnak tekintjük, hisz az ajándék megsemmisült. Ígérjük, hogy jövőre ügyesebbek leszünk és ha az Úr a mi Istenünk is úgy akarja, kárpótolunk benneteket a veszteségekért!</b>

Üdv!
szaboist 2013.04.01 20:37
Sajnos nem olvastuk csak reggel a logokat, és mi csak a szemetesben talált tojás darabot leltük a két unokával.
Bryan 2013.04.01 15:20
Nekünk mar csak a tojasnak a romja maradt :(

De azert koszonjuk :)
jpal 2013.04.01 13:15Fénykép:
Állatkerti nyuszi- és kecskegida-simogatás, kiselefánt- és kisoroszlán-látogatás után ugrottunk el ide. Ha a rejtés tényleg olyan naiv volt, mint gondolom, akkor elég buta volt az idei Nyuszi. Szerencsére a másikat, a pókembereset megtaláltuk.
Köszönjük, hogy Nyuszi ebben a hidegben is gondolt ránk, cserébe felteszek néhány állatkerti képet.
markovicsa 2013.04.01 11:50Fénykép:
Napok óta készülünk a tojáskeresésre. Alex unokánk (öt éves lesz májusban) nálunk tölti az ünnepeket és az egyik nap, ha az időjárás engedi tojást keresünk. Ma érkezett el az idő, napos de hideg van. Már alig bírta ki az indulásig hátralévő időt. Vittünk magunkal több ajándékot, amit alkalmas időpontban elrejtettünk és a közös keresés eredménye, persze hogy za unoka találta meg. Nagy volt a boldogság. Aztán egy kis hintázás és indultunk haza. Minél előbb játszani kellett a szerzett ajándékokkal.
A rejtett ládát sokáig nem találtuk. a logbookot a párom vette észre a gumiszőnyegre ledobva. A zöld tojás törött maradványait a végén találtuk meg. A benne lévő cukorkákat valaki megette, a papírjait szétszórta. De ez még nem volt elég, összetörte a zöld tojást. Sok őrült ember van ebben a kis országban. Sajnos sok gyerek örömét tönkre tette. A logbookot és a zöld tojás maradványait a kerítéstől nem messze lévő akácfa odvába tettem, lásd a fotón. Köszönjük a "Fürkészeknek" hogy gondoltak a kicsikre.
hitamas 2013.03.31 17:10
Megtaláltuk. A másik zuglói ládához képest itt még a rejtést se dicsérhetem, csak a jó szándékot. A (zöld) tojás - szerintem - csak a mostoha időjárásnak köszönheti, hogy még békésen lubickol a helyén. Sajnos nem jutott időnk a harmadik budapesti ládára, pedig az komolyabbnak látszik ... talán holnap. :)
gazzék 2013.03.30 15:15
Köszönjük a rejtést.
Fincsi volt a cukorka. :-)
öfi és nufi 2013.03.30 12:20Fénykép:
Köszönjük a rejtést. Levi nagyon örült a cukorkának :)
Rocco21 2013.03.29 16:17Fénykép:
Az első húsvéti tojás találatom, ráadásul GPS nélkül. :) Nagyon klassz a láda. És köszönöm a gyümölcs karamellát! Imádom. :)

Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók