turistautak.hu
turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Térképek






Aktuális árak...
Aktuális árak...

Típus:
strandgeocaching.hu-n
Név:Erzsébet gyógyfürdő
Szélesség (lat):N 46° 12,999'
Hosszúság (lon):E 19° 53,291'
Magasság:97 m
Település:Mórahalom
Megye:Csongrád-Csanád
Bejelentő:NCs
Dátum:2006.12.03 01:06
ponttípus szerintedgyógyfürdő

Sok más fürdőhöz hasonlóan a mórhalomi kút is a Pannon őstenger üledékrétegeiből nyeri vizét. Hamar felismerve a fürdőben rejlő lehetőségeket, négy évvel a kútfúrás után, 1964-ben meg is nyílt a fürdőközönség számára a fürdőtelep. Ez a nyolcvanas években tovább bővült egy sportrendezvények tartására is alkalmas sportmedencével, majd további fejlesztésekre került sor 1999 és 2003 között mire a fürdő elnyerte mai, korszerű formáját.
Az átalakításoknak és bővítéseknek köszönhetően minden korosztály megtalálhatja itt a számára legmegfelelőbb üdülési és fürdőzési lehetőséget. A régi fedett fürdőszárnyban tanmedence és gyógymedence, az újabb fedett részben további két gyógymedence áll a vendégek rendelkezésére. Az utóbbi évek fejlesztései során különösen ügyeltek a tervezők, az épületek, medencék hangulatára, illetve előtérbe került a fürdő élményparkká alakítása is. Ennek köszönhetően az egyik újabb építésű fedett gyógymedencét égetett zománcképek veszik körül, háttér megvilágítással, ezzel emelve a fürdőzés élményét, a kinti gyógymedence két partját pedig híd köti össze, mely az esti fürdőzők számára különös élményt nyújthat díszkivilágításával. A gyermekek élménygazdag fürdőzését szolgálja a kinti csúszdás gyermek- és bébipancsoló. A nagyobbak, illetve az együtt fürdőző családok számára pedig, ugyancsak a kinti részen családi csúszdás élménymedence, és kinti gyógy- és tanmedence is épült. A mórhalmi gyógyvíz jódos jellegű alkáli-hidrogén-karbonátos, amely alkalmazható fürdő-, és ivókúraként is. Alkalmazása során kiderült, hogy leginkább térd-, és vállizületi megbetegedések esetében hatékony, ugyanakkor gyógyító hatását kifejti gyulladásos izületi, illetve gerincbetegségek, izomreuma valamint nőgyógyászati megbetegedések esetében, és baleseti sérülések utókezelésére is. Ivókúraként történő alkalmazásakor hatékony lehet fogszuvasodás, valamint gyomor és bélhuzam idült hurutos megbetegedéseinek kezelésénél. A gyógykezelést igénylő vendégek a gyógyvíz természetes gyógyhatása mellett további több mint harminc fajta kezelést vehetnek igénybe a fürdőgyógyászati részlegén. Itt többek között súlyfürdő, víz alatti sugármasszázs, iszappakolás, iszapfürdő, szénsavas fürdő, orvosi gyógymasszázs vehető igénybe, de van lehetőség csoportos víz alatti gyógytorna foglalkozásra is. Nem csak a gyógyulni vágyók számára hoztak létre külön részleget a fürdőtelep területén. Az egyre elterjedtebb wellness életforma követői számára a felfrissülést, egészségmegőrzést számos további lehetőség teszi lehetővé. A fürdők mellett őket különféle masszázsok (pl. thai, vitalmasszázs), szaunák (finn és infraszauna), pakolások (iszap, algás), aromaterápia, szolárium, manikűr, pedikűr, sportolási lehetőségek, különféle kezelések (pl.mágneses, vitaminos, vákuumos), fodrászat és többféle tanácsadás (pl. hajápolási, bőrkezelési) is várja.

strand-lista
közeli ládák
közeli pontok
közeli települések
megjegyzés hozzáfűzése


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók