turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

Old Eyehozzászólásai | válasz erre | 2013.12.22 17:02:23 (10536)
És amit hev a track-ek közti különbségekről szólt, az igaz is a szerkesztésekre - a feltöltött rajzolások minőségét is nehéz egzakt módon meghatározni.
Aztán meg... többféle beállítottságú rajzoló van. Van, aki egyből ugrik a beküldött track-re, bárhol is mérték fel azt az országban, van, aki lakhelye környezetét pontosítja, csiszolja folyamatosan, van aki a térképadatok (POI-k, vonalak, felületek) attribútumait adjusztálja. Mindegyikük munkájára egyformán szükség van, kiegészítik egymást, mondhatjuk azt is, egymás keze alá dolgoznak, de ha versenyről van szó, messze nem egyenlő az esélyük.
[előzmény: (10531) Bryan, 2013.12.22 16:44:56]

Bryanhozzászólásai | válasz erre | 2013.12.22 16:44:56 (10531)
A térképrajzolók közötti versengést nem igazán tartom jó ötletnek, mivel véleményem szerint erősen a minőség romlásához vezethet az!

Én személy szerint ugyanúgy fogok a jövőben is rajzolni, ahogy azt eddig is tettem (néha gyakrabban, néha ritkábban). Remélem erre időm és energiám is lesz majd az elkövetkezendő időben :) Sosem annak reményében rajzoltam (de szerintem egyikőnk sem), hogy hátha kapok érte valamit, hanem hogy egyre jobb és jobb és legyen ez a térkép.
[előzmény: (10527) Attibati, 2013.12.22 16:07:52]

Attibatihozzászólásai | válasz erre | 2013.12.22 16:07:52 (10527)
Már említetettem, hogy az aktivítást növelni lehetne, ha a valami egészséges verseny alakulna ki a trekkelők között. Esetleg az évről-évre felhasználatlan 500 000 forintból valami jutalmat lehetne kitűzni a legtöbb új tracket beküldő illetve a legtöbb/leghosszabb tracket beszerkesztők között.
Én vállalnám, hogy bizonyos időközönként elkészítem a statisztikát, így év közben is látni lehetne a verseny állását. (Természetesen én nem vennék részt a versengésben - mint ahogy a gckupában sem veszek részt - mivel én készítem az összesítést)
[előzmény: (10522) cactus, 2013.12.22 06:46:05]

cactushozzászólásai | válasz erre | 2013.12.22 06:46:05 (10522)
Köszi!
Szeretem ezeket a statisztikákat nézegetni, elégedett vagyok magammal :-)
A listák elején szereplek, ezen nagyon meglepődtem, nem tudom, hogy ez jó, vagy nem jó. Kevesebb időt töltök el trackelésre, mint amit szeretnék, visszagondolva nem is dolgoztam vele sokat, éves szinten nézve alig pár napról van szó.
Ha az én kevéske teljesítményemmel ennyire előkelő helyre lehet jutni a listán az baj, mert azt jelzi nem túl nagy az aktivitás :-(

[előzmény: (10514) Attibati, 2013.12.21 20:47:10]

Attibatihozzászólásai | válasz erre | 2013.12.21 20:47:10 (10514)
Készítettem néhány statisztikát az idén feltöltött és feldolgozott trackekről. A tájegységek mp állományai a december elsejei állapotot tartalmazták, míg a trackek állományait dec 1-15 között töltöttem le.
Az Excel táblában az alábbi összesítések találhatók az egyes munkalapokon:
Összes track: A legtöbb tracket készítők listája. (A track hosszak itt és a többi táblázatban méter egységben vannak megadva) A táblázatban KJ&GM neve sárga színnel szerepel, ők ugyanis egy több éves trackgyűjteményt küldtek el Hevnek aki a feltöltést és a szétválogatást végezte. A trackek év szerinti kiválaogatásától eltekintettem :-)
Összes szerkesztés:: A trackek beszerkesztését végzők sorrendje a beszerkesztett trackek hossza szerint.
Összes új út felmérés:: Azoknak a felmérőknek a listája, akik a tuhun még nem szerepelt utat töltöttek fel a felmért utak hossza szerint rendezve. Ennek a táblázatnak az elkészítése egy kis térinformatikai újgyakorlatot igényelt, amit az Autocad Map program segítségével néhány célprogrammal oldottam meg. Beolvastam az Autocad alá az idén beszerkesztett utakat és attribútum adatként hozzájuk kapcsoltam a beszerkesztés dátumát. Szintén beolvastam az egyes trackeket amikhez a felmérés dátumát és a szerkesztő és a felmérő nevét kapcsoltam attribútum adatként. Ezután megvizsgáltam, hogy minden egyes beszerkesztett útszakasz középpontjának tíz méteres környezetében megy-e olyan track, amelynek mérési dátuma kisebb mint a beszerkesztés dátuma. Ha találtam ilyet a vizsgált útszakasz hosszát annak a felmérőnek illetve a szerkesztőnek a javára írtam, akinek neve a trackhez volt kapcsolva.
Összes új út szerkesztés:: Azoknak a szerkesztőknek a listája a beszerkesztett trackek hossza szerint akik a tuhun eddig még nem szerepelt utakat szerkesztettek be.
A gyalog felmérés és kerékpáros felmérés munkalapokon azoknak a felmérőknek a feltöltött trackhossz szerinti listája található, akik a felmérést gyalog vagy kerékpárral végezték.


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók