turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

alnibellhozzászólásai | válasz erre | 2008.10.16 21:36:53 (7092)
Jó estét, dudu001!

Csak bátran, menni fog az profi nélkül is!
Azt nem írtad, milyen az új kütyü, de általánosságban annyit azért el lehet mondani, hogy a trackelés nyomvonal felvétel megkezdése előtt be kell állítani a nyomvonali pontok rögzítésének gyakoriságát méter vagy másodperc alapon 3-4 m-re vagy 1-3 másodpercre. Meg kell viszont tiltani a nyomvonal úton tartásának lehetőségét, azaz hogy a felvett tracket (itteni szóhasználattal csiganyálat) a kütyün lévő térkép legközelebbi útjára "rántsa" a mért pozícióról.
Próbáld ki előbb gyalog, de lehetőleg ne a városban, mert a visszavert jelek befolyásolják a mérést és nem olyan eredményt kapsz, amilyent -joggal- elvárnál.
Ha Garmin az új GPS, akkor az ahhoz kapott CD-n lévő MapSource (mapszosz) alkalmazás segítségével már át is tudod tölteni a kütyüről a track-et és a külön felvett útpontokat. E honlapról pedig letölthető az aktuális turistatérkép, amely -ha alkalmas az eszköz erre- feltölthető a GPS-re.
És persze tanulmányozandóak az itt fellelhető leírások.
Jó próbálkozást, szórakozást és örömet a munkában!
[előzmény: (7091) szakacse, 2008.10.16 20:25:41]

szakacsehozzászólásai | válasz erre | 2008.10.16 20:25:41 (7091)
Mindenkit köszöntök.
Először írok a honlapon hozzászólást. Már majdnem egy hónapja vásároltam egy túra GPS-t. Azóta a 24. láda találatnál tartok. Teljesen elragadott ez a "játék", de szeretnék tovább lépni és "segíteni". Részt szeretnék venni a térkép készítéshez szükséges útvonalak bejárásában valamelyik professzionális társsal, mert én teljesen analfabéta vagyok ez ügyben. Gépkocsival rendelkezem, előzetes megbeszélés alapján bármilyen időpontban ráérek.
Előre is köszönöm a válaszaitokat.
Ezt a szöveget szó szerint az "általános" témakörben is elküldtem, de ott biztattak, hogy itt próbálkozzak kérdésekkel.


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók