turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

FTomhozzászólásai | válasz erre | 2008.05.09 21:00:45 (6512)
Az általad megjelölt környékről ápr. 27-én küldtem anyagot rajzolásra [12821], annak feldolgozásában maradtak kisebb hibák. Gondolom, majd kijavítja pgyp. Esetleg később összegyűjtök egy feltöltésnyi pontosítást az eddig berajzolt trackjeimhez. Köszi az észrevételt!
Pgyp és kvte hozzászólásaihoz:
Az Alföldi Kéktúra füzetéhez már küldtem javítást az MTSz-nek, a hajdú-bihari szakasz alsó harmadára jutott eddig időm. Nemrég még úgy értesültem a megyei titkárunktól, hogy megtorpant az új kiadás ügye, de ma érkezett hozzám Pálmai Vencel továbbított e-levele, hogy eltéréseket talált a TuHu és a nála lévő anyag, illetve az általa ismert útvonal között és várja a pontosításokat. Illetékességből én válaszoltam Vencelnek, nagyjából felsoroltam azokat a változásokat, amelyekről szerintem nem tud. Eddig még nem reagált a kérdésemre, hogy mennyire sürgős az AKT-füzethez a hiányzó anyag. Innen látom, hogy nagyon igyekeznem kellene. Mi a határidő?
[előzmény: (6511) padler, 2008.05.09 19:56:02]

padlerhozzászólásai | válasz erre | 2008.05.09 19:56:02 (6511)
Debrecennél az N 47° 28.000 E 21° 48.000 pont körüli részre kellene ránézned, a raszteresen kicsit sok a környéken a jelzés.
[előzmény: (6509) pgyp, 2008.05.09 08:28:32]

pgyphozzászólásai | válasz erre | 2008.05.09 08:28:32 (6509)
Debrecen környékén nem véletlenül vannak új trackek, FTom tudatosan méri fel és pontosítja a tuhut, egészen jól halad a dolog, általában 2-3 track is készül ilyenkor a fontosabb utakon, szóval ott nincsen gond. Ha gondolod Csongrád megyében megpróbálok egy kicsit besegíteni, a tájegységhez feltöltött trackek alapján van mit. A gondom az, hogy valószínűleg nincs már fent minden track, ami alapján készült a rajzolás, igyekszem beszerezni még egy kütyüt a felméréshez.
OFF vasárnap megyek hozzátok túrázni családostól, tudnánk valahol találkozni és beszélni egy-két szót? ON
[előzmény: (6508) kvte, 2008.05.08 22:38:33]

kvtehozzászólásai | válasz erre | 2008.05.08 22:38:33 (6508)
Sziasztok, mostanság készül az Alföldi Kéktúra új igazolófüzete. Csakúgy mint pl. az Országos Kéktúra új füzete esetén, itt is sokat jelet a tuhu-n megjelenő útvonal.

Sajnos az Alföldi kék nem túl járt útvonal, a legtöbb helyen egy trekk alapján van fönn az útvonal. A befejezés határideje irreálisan rövid, ennek ellenére ha valakinek van rá módja, akkor az elkövetkezendő kb. 2-3 hétben jó lenne minél több AK-t tartalmazó friss trekket begyűjteni, feldolgozni.

A nyomvonal Gádoros - Körösszakál között jól feltárt, mivel jelentős részben én festettem. Másutt viszont korántsem biztos hogy minden jól van a füzetben. Láttam az új Debrecen környéki beméréseket, ott jó lenne egy pontosító beszámoló, hogy a most fennlévő variációkból melyik az igazi.

Érdekes lenne az M6 Szekszárd melletti építési területe, lesz-e valamilyen felüljáró a korábbi nyomvonala közelében. Bács-Kiskun megye is egy fehérebb folt, a Bodrogköz szintén.

Érdekes lehet lehet még az időközben létesült - vagy éppen elpusztult - kapcsoló jelzéshálózat felderítése. Jó lenne, ha az új bejárásokban már megjelennének a leágazások is time-zone-ként. Szóval, lenne egy kis munka, ha valaki tudna segíteni, és épp valamelyik érintett környéken járna, megköszönném.


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók