turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

alnibellhozzászólásai | válasz erre | 2017.02.24 11:12:43 (352)
"Szerkesztéseik, letisztázott adataik mint a többieké azonnal megjelentek az osm-en."
A fészkes fenét jelentek meg azonnal, sőt azóta sem. Elég hamar rájöttek, hogy a saját adataikkal való összefésülés nem gépesíthető, macerás munka. Ezért aztán megy, ahogy. Viszont foglalkoznak sok minden mással, a turistáknak érdektelen dolgokkal.
[előzmény: (348) Old Eye, 2017.02.24 10:04:45]

Old Eyehozzászólásai | válasz erre | 2017.02.24 10:04:45 (348)
Amikor az OMP aktivistái itt megjelentek, kifejezetten track-eink állományára tartottak igényt, ezért van kiemelten említve.
Emlékezhetünk sprok, Hev, Fairy reakciójára - törölték track-eiket.
Kétségbeesett lépésük felesleges volt. Szerkesztéseik, letisztázott adataik mint a többieké azonnal megjelentek az osm-en.


[előzmény: (337) Lipták Roland, 2017.02.24 08:05:50]

Lipták Rolandhozzászólásai | válasz erre | 2017.02.24 08:05:50 (337)
Impresszum:
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.

A trackekre külön hivatkozik, ami egyértelműen jelzi, hogy azok külön extrák ( a trackekre egyébként nem is kért az OSM ODbL-t ) a szigorúan vett TuHu adatbázis ( vonalak + felületek ) mellett.
POI-król viszont ( pl. ) szó sem esik, holott a logikát követve külön meg kellett volna nevezni azokat is.

Ugyanakkor a TuHu-n keresztül egy csomó geocaching.hu-s adathoz lehet hozzáférni, nem csak a POI-khoz, hogy mást ne mondjak, amikor térképet szerkeszt valaki, akkor lejön a tájegység összes ládája ( is ).

Ha azt a logikát vesszük érvényesnek, hogy ( pl. ) a POI-k is ODbL alatt vannnak, mert a TuHu-ról letölthetők, akkor viszont
a) a vezetőség elmulasztotta megfogalmazni, hogy voltaképp milyen adatokat is tett ODbL licensz alá ( és felesleges, zavaró önismétlés volt a trackeket kiemelni ),
b) bárki, bármit szabadon elvihet, amihez a TuHu-n keresztül hozzáfér, és felhasználhatja azt, mert a geocaching.hu egyrészt derűs közönnyel fogja figyelni, másrészt meg ha mégsem, utólag majd jóhiszeműségre hivatkozik ( de akkor meg már amúgy is mindegy lesz ).

Ez - azt hiszem - válasz is Cseremoha eredeti felvetésére. :)


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók