turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

[PSP]hozzászólásai | válasz erre | 2006.11.06 18:57:42 (10933)
Hasonló tapasztalat szombat délután szürkületkor a Nagy-Szénásra felmenet északról a piros jelzésen. Azt vettem észre először, hogy a track kezd elmászni a képernyőn, pedig ott volt a felfestett jelzés, majd (mivel meg szoktam nézni) észrevettem, hogy a GPS-es magasság elszállt 750m-re, így gyorsan kikapcsoltam az automatikus kalibrációt (ami normál körülmények között a tapasztalataim szerint elég jól működik, jobb mintha a nap végére elszállna 100m-el a magasságom - mert ugye 1 hPa = 8 méter, 10 hPa már 80, amit egy frontos napon lazán változik a légnyomás), vissza is ugrott 20 métert a magasság... de legalább volt jel... A műholdállás irtózatosan rossz volt... Aztán a hegytetőn persze magáhoztért a rendszer. A készülékkel eddig megtett 200 km alatt (elmúlt két hónapon belül) ezen a másfél kilóméteren volt csak ilyen probléma. - azaz az idő 99%-ában tökéletesen ment minden - végül is ezt jó.
[előzmény: (10925) lelcache, 2006.11.06 15:27:35]

lelcachehozzászólásai | válasz erre | 2006.11.06 15:27:35 (10925)
Na ilyet még nem tapasztaltam!

Tegnap a Börzsönyben túrázgattam. A Hamuháztól haladtam a Postás kh. felé, és a GPS szépen kezdte a tracket eltolni DNy-i irányba. Amire a Postás kh-hoz értem, akkor a GPS szerint már 210 m-re voltam tőle. Kicsit le is izzadtam, hogy hogyan fogom megtalálni a GCKEEM ládáját. Aki járt már ott, tudja, hogy miért. Ekkor kedtem el igazán tisztelni a GPS nélküli cachereket! :-) GPS-t ki is kapcsoltam, és csak a CSx iránytűjére hagyatkoztam. Aztán leírás, és némi szögfügvény megoldással elsőre abszolváltam. :-) Majd a ládánál bekapcsoltam a GPS-t ismét, és akkor már jó értéket mutatott.

Ilyet még nem tapasztaltam, hogy majd 15 percen keresztül folyamatosan téved, ráadásul egyre nagyobb mértékben. A logból jól látszik, hogy egyre DNy-abbra tér ki, míg és a turistaúton közlekedtem. Bár azt hozá kell tenni, hogy a műholdak elég sz..rul álltak. 2 v. 3 egyvonalban, többi meg nagyon periférián. Ilyen esetekben azért nagyot is tud tévedni a Sirf III, a visszavert gyenge jelek miatt. De legalább mutatott valamit. Lehet, hogy egy hagyomsnyos kütyü már megadta volna magát. Most akkor örüljek, vagy essek kétségbe? :-)


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók