turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

petrot81hozzászólásai | válasz erre | 2021.09.29 14:29:32 (78781)
Néztem ezt is, de úgy rémlik, hogy végül valami fizetős feature miatt hagytam el az ötletet.. De futok vele még egy kört, köszi! :)
[előzmény: (78780) heyjoe, 2021.09.29 11:57:54]

heyjoehozzászólásai | válasz erre | 2021.09.29 11:57:54 (78780)
"- folyamatos észak: ez a térkép ezt tudja.. Vektoros térkép sajnos nagyon macerásan implementálható ilyen cross-platform kód esetén, ill. a leaflet térképmotorja sem tudja. Ha áttérnék openlayersre, ott a raszteres térkép is forgatható lenne, de ott meg más funkciókat veszítenék el.."

A Mapbox GL Leaflet alapú, ott megcsinálták már forgatást:
https://docs.mapbox.com/mapbox-gl-js/example/navigation/

Talán fájdalommentesebb lehet az áttérés, mint a L. és az OL. közt.[előzmény: (78777) petrot81, 2021.09.28 20:33:24]

petrot81hozzászólásai | válasz erre | 2021.09.28 20:33:24 (78777)
Pár dologra van megoldás, a többi tényleg lehet, hogy kütyüfüggő:

- pozíció:én is almával használom, szinte mindig 3-5 m pontosságú a GPS. Persze vannak extrém helyek, de általában jó lefedettség van. Androidnál egyes eszközöknél jött olyan visszajelzés, hogy nem frissít lokációt, de ezek általában az adott oprendszer saját energiagazdákodási korlátozásainak tudható be. Androidon érdemes megnézni, hogy a Google Playben nem frissíthető-e az Android System Webview, mert az gyakran okoz elemi problémákat.

- kis nyilacska: itt megint az android a ludas (tán az Android 11?), iOS-en mindig működik... Az új verziókba raktam egy beállítást (beállítások/általános), hogy a böngésző irányszenzorát használja. Ez segíthet a rendszertől meg nem kapott irány beállítására.

- folyamatos észak: ez a térkép ezt tudja.. Vektoros térkép sajnos nagyon macerásan implementálható ilyen cross-platform kód esetén, ill. a leaflet térképmotorja sem tudja. Ha áttérnék openlayersre, ott a raszteres térkép is forgatható lenne, de ott meg más funkciókat veszítenék el.. Az offline térkép is a csempék letöltésével oldható meg, ami bár működik, de azért némi előkészületet kíván 1-1 túra előtt.

- koordináta keresés: ebbe sokan belefutnak, pedig próbáltam logikus helyre rakni: a láda adatlapon alul a "pontok" tabon lehet felvenni ládafüggő saját pontot, pl. multipont koordinátáját. Itt lehet az egyes pontokhoz jelszót is beírni, amit aztán a log beírásakor össze is lehet fűzni.

- akku: powerbank :) Bár a legutóbbi börzsönyi túrán 27 km-en utántöltés nélkül kibírta nálam a 12 mini, de csak azért, mert órás vaktérképpel navigáltam.. De a 20.000 mAh-s powerbank mindig nálam van csurig töltve.

Ami az alkalmazás előnye, az a hátránya is: a crossplatform rendszer. Közös kódból buildelek Androidra és iOS-re, cserébe ez egy webview-ban futó cucc, aminek komoly korlátai vannak. Pl. hiába tettem bele a nyomvonalrögzítést, a random app bezáródások miatt nem bízom meg benne.. Ezekkel a rendszer szintű memóriakezelési parákkal nem tudok mit kezdeni, mert az appba csomagolt böngészőben futó webalkalmazás egyszerűen önálló életre képes kelni.. Ha újrakezdeném, lehet, hogy Flutterben írnám, bár azzal is vannak fenntartásaim, még azért nem egy maximálisan kiforrott rendszer..
[előzmény: (78776) Csonti, 2021.09.28 18:57:01]

Csontihozzászólásai | válasz erre | 2021.09.28 18:57:01 (78776)
Használok iphone-t, samsung galaxy s10-et és redmi note 7-et, mindegyiken a legfrissebb geoládás segédalkalmazást.

Az app óriási, a térképrétegek, a nyomvonalak, a waze kapcsolat, dendrománia, minden 10/10, de...

És ott a nagy DE, ami a következő:

-Egyik készülékre sem mondanám, hogy pontos. Energiagazdálkodás teljes kikapcsolása mellett is előfordul, hogy száz méterekkel (ma délelőtt Tihanyban valahová a déli partra pozícionált) odébb tesz, az istenért sem frissít. Aztán egyszercsak "jó helyen vagyok".
Ezt talán betudhatom a saját készülékem hibájának.

-A kis nyilacska, ami az aktuális irányomat mutatja. Kapcsolhatok "Nagy pontosságot", "Böngésző irányszenzort", játszhatok a "HTTP-timeouttal" vagy a "gps-cache-csel" néha fixen beáll egy irányba, néha pedig teljesen indokolatlan irányt mutat.
Talán ez is saját telefon-gond.

-A folyamatos "észak" a térképen. Néha -pláne, ha a saját pozícióm kis nyilacskája épp a megfelelő irányba mutatna- nagyon jól jönne, ha a térképet "forgathatnám". Sokkal egyértelműbb lenne. Nekem legalábbis biztosan.

-Koordináta-keresés. Az elmúlt héten három olyan multiládánk volt, ami a "számolgatós-beírós" módon adta meg a következő állomást. Nos, erre nem találtam megoldást az appban. Mert saját helyet (pontot) nem tudok hozzáadni koordináta alapján, csak a térképre bökve. Gondoltam hát a fenti keresőmezőre, de -annak ellenére, hogy google- a korrdinátákkal semmilyen formátumban nem bírkózott meg, azt az appban megadni nem tudom.
Lehet, hogy rém egyszerű mód lenne erre, de nem találtam meg.
Ha "másik alklamazásban" keresem a koordinátát, akkor nyilván megy, de ez meg nem praktikus.

-Akku. Oké, nagy fényerő, adatkapcsolat és helymeghatározás, de akkor is: A segédalkalmazás iszonyú energiazabáló cucc.

Lehet, hogy gáz így közel harminc évesen, de saját tapasztalat:
Amikor évekig nem geoládáztam, pokemon go-val játszottam. Tetszett a "virtuális kincskeresés", órákat nyomtam, órákig sétáltam minden nap. Az sem emésztette ennyire az energiát. Érdekes, hogy abban viszont mindig pontosan mutatta a pozíciómat.

Szóval ezért gondolkodom a céleszközön. És nyilván nem "dobnám azért el" a Geoládák appot, mert mértékrendekkel megkönnyíti a játékot, de ez így döcögős. Látom micsoda munka van mögötte, tudom mennyi anyagi és szakmai ráfordítás. Ment is a "kávé". :D

[előzmény: (78773) petrot81, 2021.09.28 15:47:29]

petrot81hozzászólásai | válasz erre | 2021.09.28 15:47:29 (78773)
Nem akarnálak lebeszélni a kütyüről, de megnézted, hogy a legutóbbi játékos időszakod óta hol járnak most a hazai appok? Folyamatos fejlesztés alatt állnak, elég sokat tudnak már.
[előzmény: (78772) Csonti, 2021.09.28 15:36:19]

Csontihozzászólásai | válasz erre | 2021.09.28 15:36:19 (78772)
Sziasztok!

Hosszú évek után, új visszatérőként érdeklődnék, hogy van-e valakinek használaton kívüli, megunt, fiók mélyén pihenő kütyüje, amitől megszabadulna?

Valahogy nem az igazi az okostelefonos megoldás, de nem is vagyok az a terepfutó-típus, szóval nem költenék el erre százezreket. Pláne nem így "elsőre".

Látam etrex 10-est újonnan ~30k Magyar Birodalmi Váltóért, nagyjából ez az összeg lenne, amit most "szívesen" elköltenék. Viszont ha ebben az ártartományban valaki hozzám vágna például egy 20-ast, vagy s64-et, vagy egy öreg oregont, na, az király lenne!

Egy stabilan működő, heti három-négy rövid túrához passzoló készüléket keresek amire rá tudok dobni egy turistautak.hu alaptérképet meg a ládaadatokat.

Helyileg Balatonfüreden vagyok, de szívesen utalok előre is ha megállapodunk, aztán vagy posta, vagy foxpost... :D

A 06-70/33-22-000 számon elérhető vagyok, ahogy a ccsonti@gmail.com -on is.


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók