turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

diegohozzászólásai | válasz erre | 2018.02.13 09:04:37 (76687)
Itt kellene lennie a gpx fájloknak: https://www.youtube.com/watch?v=Qr5BMCADVqE
A Nav mappába akkor hozza létre a cordinates.gpx-et, amikor kézzel írsz be egy pontot és arra indítasz navigációt. Például, ha a terepen derül ki egy multi következő pontja.
A Garmin\GPS mappa neked nem is érdekes. Neked a Garmin\GPX kell, ahogy írtam, mert ebben vannak az esetlegesen feltöltött trackek, mentett útvonalpontok, a Current (ebben mint neve is mutat az aktuális nyomvonal van), az esetlegesen létrejött Archív mappa, caches.gpx(feltöltött ládák).
A fit valószínű azért lesz, mert a beállításokban arra van állítva a track. Nekem 650 van: Beállítások\Nyomvonalak\Kimeneti formátum\ és itt nekem csak gpx-re van állítva. Ilyen esetben tutifix, hogy a Garmin\GPX mappába teszi a tracket. Azt pedig simán intézőben tudod másolni, törölni, stb. Én pl Mapsourceban is így nyitom meg, hogy belemegyek a current mappába, dupla klikk és már nyitja is.
[előzmény: (76685) Pongi57, 2018.02.12 21:01:23]

Pongi57hozzászólásai | válasz erre | 2018.02.12 21:01:23 (76685)
A Garmin\GPS mappában GPX-eket látok, melyek nem utalnak a trackjeimre. Jó pár előre telepített pont lehet, amit a Garmin rátett a demójához (ezt a file nevekből gondolom pl.: Grand Canyon National Park.gpx), illetve néhány pont, amit már én hoztam létre. A trackjeimre utaló file neveket a Garmin\Activities mappában találok év-hónap-nap óra-perc-másodperc.fit elnevezéssel, melyek megegyeznek a gps készülékben lévő mentett trackjeim elnevezésével. Ha ezt a BaseCamp-ban a File/Importálás ide: '[BaseCampban kijelölt mappa neve]' helyre akarom importálni, akkor nem történik semmi.

Archive mappát nem találtam a GPS-en. A Garmin\GPX belülk van egy "Nav" mappa amiben van egy Coordinates.gpx, aminek a dátuma megegyezik a multkori kirándulás dátumával (mondjuk az óra:perc nem stimmel) és van egy "Current" mappa, amiben van Current.gpx, aminek mostani a dátuma.

Mindenesetre próbáltam gpx-et és ezt a fit-et is importálni BaseCamp-ba és nem történt semmi.
[előzmény: (76684) diego, 2018.02.12 20:23:19]

diegohozzászólásai | válasz erre | 2018.02.12 20:23:19 (76684)
A Garmin\GPX mappába pakolja a trackeket. Ott meg kell találnod mindent. Ha túl hosszú lett, lévén, hogy autóztál is, akkor ebben a mappában lehet egy Archív nevű mappa is, és oda belepakolta. Ami nem kell töröld le, és nem fog zavarni az eszközön. És nem kell reset hozzá.
[előzmény: (76683) Pongi57, 2018.02.12 19:29:15]

Pongi57hozzászólásai | válasz erre | 2018.02.12 19:29:15 (76683)
Sziasztok! Elakadtam a következő problémával. Tavaly októberben újonnan vett Garmin Oregon 700-ról van szó (PC Win7, BaseCamp 4.6.2). Az első néhány kísérletezésem és pár megtett túraútvonalamat minden gond nélkül sikerült letöltenem BaseCampba. "Eszköz/fogadás eszközről" paranccsal bal oldali "Könyvtár" ablakban megjelent a letöltés dátuma és rákattintva az alatta a lévő ablakban kböző épp a készülékben lévő track, pont, stb... Egyszer aztán figyelmetlenségből egy túra után nem zártam le a track felvételét, hazaautóztam, majd néhány nap múlva az új túrám elején, amikor el akartam indítani az új track felvételét, akkor jöttem rá a turpisságra. Ezek után leállítottam és az új túra felvételét újra kezdtem. Legalábbis azt hittem. Otthon a gps készüléken viszont az látszott, hogy egybefűzte az utolsó előtti túra, a hazaautózás és az utolsó túra track-jét. Ekkor újra lementettem az egészet, és próbáltam leszedni, de a BaseCampban mindig csak az ennél korábbi még hibamentes track látszik.

Tegnap felvettem egy újabb tracket is, az a gps készülékben már külön látszik tegnapi dátummal, de leszedni a PC-re BaseCampba továbbra sem tudom. A készülékben ott vannak dátum szerint a trackek a "Rögzítés" mappában. Arra gondoltam, hogy rezetálom az egészet a "gyári visszaállítás"-sal, mert semmi komolyabb dolog nem veszne kárba, de ugyanakkor mielőtt ezt megteszem megkérdezem tőletek, hátha van valami ötlet arra, hogy mégis kinyerjem az utolsó túráim trackjét.

És persze az is lehet, hogy ennek a le nem zárt vagy rosszul lezárt track-nek nincs semmi köze a problémához. Hisz végső soron nem kell a készüléknek tudnia, hogy én csak a túra részét akartam felvenni és az autózást nem. Előre is köszi a segítséget.


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók