turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

Pongi57hozzászólásai | válasz erre | 2017.01.04 10:03:24 (75904)
Megfontolom az általad javasoltakat, ezért gyorsan összehasonlítottam az eTrex Touch 35-öt az eTrex 30x-el. Laikusként azt látom, hogy a Touchnak kisebb a kijelzője, kevesebb a működési ideje viszont dupla akkora a memóriája, de nyomvonalpontből ugyanannyit tud tárolni. (Apropó: ezt írja a leírás: "Nyomvonal memória: 10000 pont, 200 menthető" A 10000 ponttal mit érek, ha nem menthető? Vagy hogy kell ezt érteni?)

Kérlek részletezd, ha van még olyan előnye, amit én nem tudtam kisilabizálni a leírásból, vagy ami nincs is leírva csak tapasztalat révén jön rá az ember. Gondolom a joy az egy érzékeny, sérülékenyebb megoldás, mint a gombok vagy az érintőképernyő. Nálam egyébként az a kb. 80.000 Ft-os ár az eléggé a felső határa a lehetőségeknek, ennek inkább a Touch 25 felelne meg. Ahogy látom két lényegi különbség van a 25 és 35 között, az pedig a készülékről - készülékre történő közvetlen átvitel. Nem hiszem, hogy számomra ez fontos lenne. A barometrikus magasságmérőt viszont fontosnak vélem.

Az Oregon számomra már nem vállalható anyagilag.
Köszi a segítséget!
[előzmény: (75902) vrobert82, 2017.01.04 09:00:04]

vrobert82hozzászólásai | válasz erre | 2017.01.04 09:00:04 (75902)
Az eTrex30x egy jo bar szerintem tularazott keszulek, illetve nekem nem jon be a joy sem,
de ez mind privat ...
Ha mar arban ennyire elrugaszkodsz, akkor ajanlani tudnam a eTrex Touch -okat, vagy
egy Oregon -t

Terkepre ne kolts !
[előzmény: (75897) Pongi57, 2017.01.03 21:08:19]

Pongi57hozzászólásai | válasz erre | 2017.01.03 21:08:19 (75897)
Sziasztok! Nemsokára vásárolni szeretnék egy túra GPS-t (életem első túra GPS-ét). Ez valószínűleg egy eTrex 30x lesz. Elsősorban a kirándulásaim track-jének rögzítésére, és tájékozódásra (papírtérkép részben vagy egészben történő kiváltására) szolgál majd, abszolút szabadidős tevékenységhez, szinte kizárólag magyarországi erdőkben-mezőkön. Tehát semmi extrémitás, napi max 15-25 km.

A vásárlás előtt szeretnék egy kicsit tájékozódni a technikai adatokon túl is. A kérdés, hogy amit kapok hozzá gyárilag térkép (topoaktív), az a valóságban mire elég? Az egy turista térkép turistajelekkel? Vagy ha ilyet szeretnék, akkor azt rá kell "varázsolni"? (Mi az a topoaktív?)

A másodlagos (harmadlagos) felhasználás az lenne, hogy geoládákat is szeretnék keresni. Azt írják a leírásban, hogy "geocaching-re is ajánlott": És azt is, hogy rá lehet tölteni a geoládák koordinátáit. Gondolom ez nem egyenértékű a g:hu-val? (ezt volt alkalmam telefonra feltöltve használni). De itt a g:hu-nál nem csak a koordinátákat kapom meg, hanem a komplett leírást, sőt a megtalálást is regisztrálhatom a geocaching.hu-ra. Tehát laikusként arra gondolok, hogy a játékhoz a telefon a g:hu-val továbbra is kell, jól gondolom? Maximum a keresendő láda koordinátája lehet rajt az eTrex-en, ami megkönnyíti a keresést, az által, hogy az eTrex GPS vevője sokkal pontosabb, mint egy occsó okostelefon egyszerű gps vevője. Előre is köszi a felvilágosítást!


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók