turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

Csuháshozzászólásai | válasz erre | 2015.07.01 12:09:58 (73865)
Elvileg igen. Gyakorlatban a telefonba nem fér el egy rendes antenna, illetve az akku se bírja sokáig, és esőben sem szerencsés a használata. Viszont kezdőként lehet hogy nagyok az elvárásaid. Sajnos a marketing alapján azt gondolhatod hogy a jó gps a ládához visz. Nos ez nem igaz! Jó esetben 5..6m hibával mér a tiéd, és hasonlóval mért a rejtő a rejtés idején. Szóval amikor zérust látsz a kijelzőn akkor egy kb 10m-es körben akárhol lehet a láda. Egy mély völgyben dús lomb alatt pedig ennek a dupláját is át kell nézned. Magam azt javaslom hogy gps vétel előtt nézegess meg egy eszközt, akár kölcsönözz, vagy csatlakozz egy közelben lakó kesserhez és tapasztald meg a gps használatát élőben, így nem fogsz csalódni.
[előzmény: (73864) Hofferkék, 2015.07.01 11:42:23]

Hofferkékhozzászólásai | válasz erre | 2015.07.01 11:42:23 (73864)
Sziasztok! Szeretném megkérdezni, hogy szerintetek egy okostelefonra letöltött app felveheti-e a versenyt egy kifejezetten erre fejlesztett céleszközzel? Abszolút kezdőként egy Nokia Windows Phone-nal próbálkoztam eddig a keresésben, de igazából csalódás csalódás hátán, mert olyan pontatlanul határozta meg a koordinátákat. ezért most gondolkodóba estünk, hogy beruháznánk egy Dakota 10-be, de nem tudjuk, hogy egyáltalán van-e lényeges különbség a kettő közt (vagy csak én voltam béna :-D ). Mi a véleményetek: sokkal pontosabb lehet a túranavigáció, vagy nincs lényegi különbség, ha jó a telefonos app? És ha jó lehet a telefon, van-e esetleg kipróbált, bevált alkalmazásotok is, amit javasolnátok letöltésre? Nagyon köszönöm a segítséget! :-)


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók