turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

fehérkúthozzászólásai | válasz erre | 2013.05.30 08:56:07 (67925)
CustomMaps-al kapcsolatban szeretnék kérdezni. Az elkészítése nem probléma, de már többször előfordult, hogy a készülék egyszerűen nem ismerte fel. Valószínűleg a méretével volt baja. Mekkora jpeg-t lehet használni? Van valami korlát előírás rá mert sehol nem találok rá utalást? Ha egynél többet teszek a mappába megjelenik-e mindegyik ?
[előzmény: (67919) adalbert1977, 2013.05.29 19:29:03]

adalbert1977hozzászólásai | válasz erre | 2013.05.29 19:29:03 (67919)
Ami az SD kártyán nem a megfelelő helyen van (garminos mappa-hierarchia), mindaz láthatatlan marad a készülék számára. Főbb helyek:

/Garmin/ = Ide helyezed a térképeket *.img formátumban. A készülék saját belső adattárolójáról azonban ne másold ide a gmapbmap.img és a gmaptz.img térképeket (az alaptérképet és az időzóna-térképet).

/Garmin/GPX/ = Ide helyezed a feltöltendő nyomvonalakat, útvonalakat, útpontokat (többnyire *.gpx formátumban). Ugyanakkor tudnod kell, hogy a készülék által megírt nyomvonalak, útvonalak, útpontok a belső adattárolóra íródnak, nem az SD kártyára. Akkor is, ha pl. egy SD kártyára feltöltött track-et archiválsz: archiváláskor az SD kártyáról átkerül a belső adattárolón belül a /Garmin/GPX/Archive/ mappába. Tehát a készülék mindent a belső adattárolóra ír. Az SD kártyát csak olvassa.

/Garmin/CustomMaps/ = Ide helyezed a *.kmz formátumú raszteres térképeket.

/Garmin/CustomMaps/BirdsEye = Ide helyezed a *.jnx formátumú raszteres térképeket, amennyiben megfoltoztat ez ügyben a firmware-t.

/Garmin/POI/ = Ide helyezed a saját POI-kat *.gpi formátumban, melyeket pl. a Garmin POI Loader alkalmazással készíthetsz.

/Garmin/JPEG/ = Ide helyezed a saját képeket *.jpeg fprmátumban.

Stb…

Jó műszer az eTrex 30! Nékem tetszik. Érzékeny, pontos. A szobámban egy Oregon 450 sokszor elvesztette a műholdakat felsős időben, míg a mellette lévő eTrex 30 sose, GPS-only módban sem (GLONASS nélkül sem). A 2.90-es firmware borzasztóan bug-os volt, és az erőst felhúzott, de nagyon hamar kiadták a 3.00-ás frissítást, amiben több – általam is jelentett – hibát kijavítottak. Persze a 3.00-ás sem tökéletes, de nagyon érdemes arra frissíteni.
[előzmény: (67913) fehérkút, 2013.05.29 15:22:20]

fehérkúthozzászólásai | válasz erre | 2013.05.29 15:22:20 (67913)
Átálltam egy etrex 30 -as készülékre. Tettem bele egy sd kártyát. Melyik menüpontban tud a készülék kapcsolatot teremteni vele?
A számítógépem látja , de a készülékben nem látom!
Mire lehet használni a bent lévő kártyát?


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók