turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

AlexHerceghozzászólásai | válasz erre | 2012.10.15 12:00:00 (65113)
Kartokot használtam.
Bár erősen párás volt az idő, a tokra -és a benne lévő telefonra- hatással nem volt.Amikor egyértelműek a jelzések, akkor nyilván nem használtam... a segítség akkor kellett (volna), mikor egyesek azokat a fákat is kivágták, amelyeken jelzés volt. Ilyenkor az eltévelygés százalékos aránya jelentősen megnő, ahogy ez meg is történt.
Valahol egy komromisszumos megoldás lesz ebből, úgy látom.
A Roland által leírtakat figyelembe véve+önmagam némineműleg kipihenve, teszek még egy próbát a samuval+a javasolt programokkal+plusz töltövel..ha ez sem segít, vagy nem nem érzem megfelelő megoldásnak, akkor jön egy célkütyü. Szeretném a Kinizsi 100-ra felkészíteni -aztán majd májusban lehet visszatáncolok:))-, önmagam hatékony célszerszámmal.
Csak erről szól a kérésem, semmi háborúról...
[előzmény: (65110) Lipták Roland, 2012.10.15 11:41:04]

Lipták Rolandhozzászólásai | válasz erre | 2012.10.15 11:41:04 (65110)
...és, mint említettem, tokot nagy valószinûséggel egyébként is vesz az ember a telefonjához, és ha igen, akkor akár az lehet olyan is, ami túrázáshoz is megfelel. Ha már megvette a szattyánbôr szütyôt hozzá, akkor viszont tényleg extra költség. :-)
Akksicsomag - használható másra is, és egyébként sem feltétlenül szükséges. Ha már itt tartunk, a Garminokba is kell elem/akksi, ami ugye pénzbe kerül.
És akkor nem beszéltünk arról, hogy milyen ára van bármely, tetszôleges Garmin kiegészítônek.
[előzmény: (65103) heyjoe, 2012.10.15 11:00:18]

heyjoehozzászólásai | válasz erre | 2012.10.15 11:00:18 (65103)
Ja, és az ötször annyiért azért erősen túlzás :)
35 ezer Magpetnél a Dakota 10, 7000-ből nem áll meg egy telefon, akksicsomag, tok kombináció :)
[előzmény: (65100) Lipták Roland, 2012.10.15 10:44:32]

Lipták Rolandhozzászólásai | válasz erre | 2012.10.15 10:44:32 (65100)
...de nem mindegy, hogy ha már van egy autód, akkor néha szántani is tudsz vele, vagy az autód mellé veszel még egy traktort is, 5x annyiért. :-) Mert csak a traktor magában nem elég, hisz azzal nem tudsz autópályára fölmenni, és a család sem fér el benne. Csak hogy stílszerûek legyünk. :-)

H a teló már megvan, akkor a vevô felokosítása az ugye ingyen van. Valami tokot úgyis szok neki venni az ember, mert a gorilla glass ( ha egyáltalán az van rajta ) sem mindenható, és nem mindenki szereti zsebben hordani.
Céltudatos választással az amúgy is beszerzendô tok alkalmas lehet túrázásra is, pl: http://www.pdair.com/index.php/smartphone-cell-phone-pda/samsung/samsung-galaxy-s-iii/aluminum-metal-case-for-samsung-galaxy-s-iii-s3-gt-i9300-open-screen-design-silver.html.
Nekem ennek a Defy+-ra való változata van, és tökéletes túrázáshoz. A Defy+ persze vízálló, míg a telók nagy része valóban, tényleg nem.
A PDA-m esetében ( Asus A696 ) azt tapasztaltam, hogy 1-2 csepp esô nem oszt, nem szoroz, ha meg nagyobb az áldás, akkor vagy húzok egy kis nejlonzacsit rá ( =0 ft ), vagy felveszem az esôponcsómat ( amit nem a gadget, hanem szerény korpuszom védelmében hordok magammal ), és az a navigációt is takarja.
A külsô akksi tényleg plusz beruházás, de ha van pl. fényképezôgéped, vagy egy Li-akksis Garminod ( netalán esetleg egy Garmin Glo BT vevôd :-) ), mp3 lejátszód, tableted, akkor azokat is töltheted róla. Egy napot pedig az okostelók nagy része simán elmegy egy töltéssel, ha nem képernyôzöl sokat. A külsô akksi akkor kell, ha több napra mész, vagy nem csak navigációra használod a telót. Pl. zenét hallgatsz, vagy - mint én - trackelsz, és az útpontok mentése miatt gyakran kapcsolod be a képernyôt. De akkor sem mindig.

Nem vonom kétségbe a célhardverek hasznosságát, de az a véleményem, hogy ha valakinek már van valamije ( bármije ) ami mûholdat tud fogni, akkor elôször használja ki az abban rejlô lehetôségeket. Aztán, ha úgy gondolja, hogy valamilyen területen többre van szüksége, mint amit nyújtani tud a jelenlegi cucc, illetve meg tudja fogalmazni, hogy mi az, amire pontosan szüksége van, akkor lépjen tovább.

Használtam az agyonhype-olt 60-as csix-et, a guta kerülgetett tôle. Parányi képernyô, körülményes kezelés. Nekem. Másnak meg az isten.
De nekem pl. sokkal jobban bejött a PDA.
Amióta pedig megvan a Defy+, már a víztôl sem kell félnem. És állat a képernyôje! Pedig "csak" 3.7 hüvelyk. És használhatok egyszerre 3féle térképet. És hallgathatok közben zenét. Vagy rádiót. És ha van egy BT vevôm, akkor már egyszerre 2 tracklogot is tudok rögzíteni.
...melyik Garmin tudja ezt...? :-)
( ...egy középkategóriás teló áráért... )
[előzmény: (65098) heyjoe, 2012.10.15 09:17:23]

heyjoehozzászólásai | válasz erre | 2012.10.15 09:17:23 (65098)
És ha már külső akkucsomagokkal képessé tetted a telefonodat, hogy kibírjon egy túranapot, különféle programokkal megbizgeráltad a gps chipet, hogy pontosabb legyen, ne dobáljon jelet, akkor már csupán arra kell vigyáznod, hogy véletlenül se koccanjon neki fának, sziklának, és lehetőleg ne essen az eső, és ne legyen köd. Persze, vehetsz mindenféle tokokat is hozzá...

Bármilyen személyautót fel lehet készíteni az őszi mélyszántásra, de minek, ha feltalálták a traktort?
És ár szempontjából sem biztos, hogy olcsóbban kijön az ember, ha mégis tönkremegy túrázás közben a telefonja, mert belefolyik az olvadt hólé, megreped a kijelzője...


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók