„Vita:Típusreform TODO” változatai közötti eltérés

A Turistautak.hu wikiből
22. sor: 22. sor:
  
 
További észrevételek?
 
További észrevételek?
 +
 +
<hr>
 +
 +
''[[Szerkesztő:Hajo|Hajo]] 2010. július 16., 09:09 (UTC)'':
 +
 +
Hangsúlyozom, hogy a cGPSMapper (Garmin) típusokból NE a kinézet alapján válasszatok POI típust.
 +
(Azért se, mert a pl a régóta emlegetett buszmegállók a tuhu Garmin kimenetén a GPS készüléken keresve nem a közlekedés, hanem az üzemanyag POI kategóriában található meg, ami azért lássuk be elég fura.) A kinézetet pedig lehet TYP-elni, bár egyelőre csak manuálisan.
 +
 +
A "ne legyen túlzottan szembetűnő" problémát inkább az Endlevel értékek megfelelő beállításával kellene megoldani.
 +
(Őszintén szólva nem tudom, hogy kezeli-e a cGPSMapper és a kimenet gyártó process ezt az értéket).

A lap 2010. július 16., 11:09-kori változata

guess.who, http://turistautak.hu/forum.php?action=thread&id=terkepek&message_id=269641
Nem teljesen tartozik a témához, de szerintem valami ilyesmi lehet az ok a múlt héten felvetett problémámnál is (ti. a templomok és hidak is hibásan, ikon nélkül jelennek meg, ha nincs a Felirat mezőjük kitöltve). Most vettem észre, hogy hasonló a helyzet a Temető (0xa505) típussal, amelyik I (Information) ikonnal jelenik meg kitöltetlen felirat esetén a Garmin kimeneten.

Nem tudom, másnál mi a helyzet, de nekem például a magaslesek fura, ehhez hasonló ikonnal jelennek meg: (((*))) (talán valami hangosbemondó lehet, de a Mapsource-ös ikonkészletben nem találtam ilyet)

A vadetetők sárga oszlopként látszanak, a dagonyák most éppen részlegesen eltűntek (korábban látszódtak!), ami meg megmaradt, az is csak kis kék négyzetként.

Most látom, hogy a pár napja még biztosan működő kastély-ikon is eltűnt, sőt: úgy látom, hogy a névrajz ikonok is hibásan, kék négyzetként jelennek meg...

Ez mind a mai (05.04.) csomagból van. Mi folyik itt Gyöngyösön?!


A módosítási javaslataim döntően arra irányulnak, hogy az cGPSmapper Garmin szimbólum-készletet használó térképeken az ikonok a fontosságuk szerint jelenjenek meg. (Ne legyen túlzottan szembetűnő egy magasles, egy vadetető, de legyen figyelemkeltő egy művelődési ház vagy egy sportcsarnok, amely célpontként is funkcionálhat.) Ennek megfelelően Hajo által a magaslesre javasolt 0x1705 Daybacon, green square ikont a nem annyira feltűnő 0x1000 Settlement (100-200) ikonnal javaslom kiváltani. (Ha már egyszer felhívott erre ...) Ugyanígy jártam el a vadetető esetében is.

A további javaslataim -a megjelenítés mikéntjének változtatásán túl- a jobb szeparálhatóságot szolgálnák.

alnibell, 2010.07.16.


További észrevételek?


Hajo 2010. július 16., 09:09 (UTC):

Hangsúlyozom, hogy a cGPSMapper (Garmin) típusokból NE a kinézet alapján válasszatok POI típust. (Azért se, mert a pl a régóta emlegetett buszmegállók a tuhu Garmin kimenetén a GPS készüléken keresve nem a közlekedés, hanem az üzemanyag POI kategóriában található meg, ami azért lássuk be elég fura.) A kinézetet pedig lehet TYP-elni, bár egyelőre csak manuálisan.

A "ne legyen túlzottan szembetűnő" problémát inkább az Endlevel értékek megfelelő beállításával kellene megoldani. (Őszintén szólva nem tudom, hogy kezeli-e a cGPSMapper és a kimenet gyártó process ezt az értéket).