Turistautak.hu financiális kérdések

A Turistautak.hu wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen VillanyGabi (vitalap | szerkesztései) 2009. május 16., 09:54-kor történt szerkesztése után volt.

(eltér) ←Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

A fórumon fel-fel bukkan pár kósza gondolat aminek a végén előjönnek a "piszkos anyagiak". Egyelőre ez úgy fut hogy azok pénzelik az egészet akik a munkájukat is beleadják, van támogatás a MGKE részéről, és esetenként a Geochallenge támogat eseményeket.

A turistautak.hu-nak vannak üzemeltetési költségei (szerver, domainnév, villanyszámla stb.) és vannak/lesznek beruházási költségei (géppark bővítés, SW licenszek, bérbeadható GPS trackelőknek, trackelés szállás költsége stb.) Felvetődött, hogy szabadidejüket feláldozó fejlesztők munkájának is legyen némi anyagi ellentételezése.

Honnan remélhetünk bevételt? Legyenek-e fizetős szolgáltatások (akár saját oldalon akár térképadatbázisunk, felületünk eladásával), reklámok, önkéntes támogatás, merchandise? Mik legyenek a gazdálkodás keretei, úgymint önálló bankszámla, önálló egyesület?

Kolesár: A turistautak.hu első öt éve úgy telt, hogy nem volt szó pénzről. Én lennék a legboldogabb, ha megélnék a turistautak.hu-ba tett munkámból, a mennyiségét tekintve piaci áron számítva meg is lenne. Többen figyelmeztettek viszont, hogy nem érdemes pénzzel elrontani ezt a nagyszerű kezdeményezést.