Turistautak.hu:Jogi nyilatkozat

A Turistautak.hu wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen KiVi (vitalap | szerkesztései) 2008. november 5., 21:50-kor történt szerkesztése után volt.

(eltér) ←Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Azzal, hogy belép a geocaching.hu szájtrendszer (geocaching.hu, turistautak.hu) valamelyik oldalára, elfogadja az alábbi feltételeket, még abban az esetben is, ha nem regisztrált felhasználója a rendszer egyik szolgáltatásának sem:

A szájtrendszeren ("lap") található tartalom a Magyar Geocaching Közhasznú Egyesület (MGKE) szellemi tulajdona.

Az MGKE fenntart minden, a lap bármely részének bármilyen módszerrel, technikával történő másolásával és terjesztésével kapcsolatos jogot. A laphoz tartozó oldalak tartalmát és kialakítását nemzetközi és magyar törvények védik.

Az MGKE előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a lap egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése. A lap tartalmának egyes részeit - kizárólag saját felhasználás céljából - merevlemezére mentheti vagy kinyomtathatja.

A geocaching.hu oldalai teljes egészében, a reklámokkal, hirdetésekkel együtt szerzői jogvédelem alatt állnak, azokból bármely részt kivágni, a megcsonkított részt pedig nyilvánossághoz bármely módon újraközvetíteni tilos. Tilos továbbá az MGKE előzetes írásbeli engedélye nélkül a lap tartalmát tükrözni, azaz technikai művelet segítségével nyilvánossághoz újraközvetíteni, még változatlan formában is.

A jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után. Az MGKE követelheti a jogsértés abbahagyását és kárának megtérítését.

A laptól információkat átvenni csak a lapra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt és a lapra utaló egyértelmű hivatkozást minden közlésnél feltünteti.

A geocaching.hu domainnév, valamint az " geocaching.hu " név és a kapcsolódó logó szerzői jogi védelmet élvez, védjegyoltalomban részesül, felhasználása - a hivatkozás és egy megjelenési formában 2 db erejéig magáncélú felhasználás kivételével - kizárólag a védjegybirtokos előzetes és kifejezett írásos hozzájárulásával lehetséges.

Felhasználók által szerkeszthető tartalmakra vonatkozó szabályok

Szolgáltatásunkat az itt olvasható feltételek elfogadása esetén veheti igénybe. E feltételek változtatásának jogát fenntartjuk - az esetleges változásokról felhasználóinknak külön értesítést nem küldünk, a mindenkor érvényes verzió ezen a lapon olvasható.

 • Webszájtunk a használata ingyenes valamennyi felhasználónk részére.
 • A regisztrációval elfogadja, hogy időnként az MGKE-t illetve az általa üzemeltetett szolgáltatásokat érintő információkat tartalmazó e-maileket fogad. Minden elküldött e-mailt olvasottnak tekintünk.
 • Regisztrációja után felhasználói nevét és jelszavát nagy óvatossággal kezelje, mert ezek biztonságos tárolásáért kizárólag Ön felel. Valamennyi fórumos aktivitásért, bejelentett, módosított ládaoldalért, logért, megjegyzésért amely az Ön felhasználói neve alatt történik, Ön a felelős. Amennyiben tudomására jut, hogy ezen adatait más személy illetéktelenül használja, azonnal lépjen kapcsolatba velünk a info@geocaching.hu levélcímen.
 • Az MGKE a felhasználók által módosítható weblapjain közzétett adatokért, képekért, szövegekért, sem más információhordozókért semmilyen felelősséget nem vállal. A lapokon közölt adatok megbízhatóságával, hitelességével, minőségével kapcsolatban az MGKE teljes körű kontrollt nem végez, így az egyesület semmilyen értelemben nem vonható felelősségre a lapokon elhelyezett információkból következő esetleges káresemények miatt.
 • Nem használhatja lapjainkat arra, hogy olyan információkat tegyen közzé, amelyek sértik a Magyarországon hatályos törvényeket.
 • Nem használhatja lapjainkat reklámtevékenység folytatására, kivéve, ha erre írásos engedéllyel rendelkezik az MGKE-től. Ez alól kivétel az apróhirdetés topik, ahol csak saját célú, nem kereskedelmi jellegű hirdetés helyezhető el.
 • Az MGKE az adminisztrátoraira ruházza azt a jogát, hogy azokat a hozzászólásokat, bejegyzéseket, amelyek megsértik az itt olvasható pontok valamelyikét, vagy amelyek megsértik a az egyéb szabályzatok, törvények valamelyikét, eltávolítsák. Illetve, hogy e szabályok súlyos megszegését követően a felhasználó regisztrációját megszüntessék.
 • Felhasználónk hozzászólása, bejegyzése elküldésével lemond valamennyi, szerzői joggal kapcsolatos vagyoni jogáról a hozzászólásban elhelyezett bármilyen információhordozó tekintetében.
 • A lapjainkon közzétett szövegek, képek és információk nyilvánossághoz közvetítési jogai az elküldését követően az MGKE-re szállnak, újraközlésük bármilyen nyomtatott vagy elektronikus formában az MGKE engedélyéhez kötött. Ez nem zárja ki a felhasználó saját hozzászólásának, írásainak, fényképeinek az általa történő további szabad felhasználását.
 • A lapjainkon közzétett bármilyen szöveges, képi vagy egyéb információhordozókra az értesítés nélküli újraközlés jogát fenntartjuk.
 • Az MGKE fenntartja a jogot arra vonatkozóan, hogy technikai vagy egyéb okokból a szolgáltatásait vagy annak egy részét korlátozza vagy felfüggessze.
 • A fórumok moderálásáról részletesen a Fórummoderálási Alapelvek rendelkeznek.