Szerver üzenetei

A Turistautak.hu wikiből
A lap korábbi változatát látod, amilyen VillanyGabi (vitalap | szerkesztései) 2009. május 16., 06:55-kor történt szerkesztése után volt.

Hibaüzenetek

  • túl rövid szakasz (rövidebb 6 méternél)
Egy megrajzolt, vagy automata vágáskor létrejött szakasz hossza, kisebb a minimum megengedettnél (6 méter).
Kritikus hiba! az éjszakai Garmin kimenet gyártása az ilyen hiba miatt elakadhat, ha nem kerül javításra!
  • A feltöltött fájl nem csak a változásokat tartalmazza.
A szerver MP-file feltöltésnél csak olyan típusú file-t fogad el, amelyben kizárólag csak a változások vannak lementve. Ilyen filet a mapeditben a save as menü alatt a típus "polish format, modificatios only"-ra átállításával lehet létrehozni.
  • A feltöltött fájl dátuma nem egyezik meg a zárolás dátumával
Valószínűleg rossz file-t próbáltál feltölteni. Ez akkor is előfordulhat, ha zárolás után még egyszer letöltöd a tájegységet, és abban dolgoztál. Ilyenkor a térképszerkesztés fórumon tudsz segítséget kérni.


Tájékoztató üzenetek

  • A közös csomópontokon való átfutás, illetve többrészes vonalak miatt XX db érintett vonalból YY db lett.
A szerver feltöltésnél automatikusan darabolja az útvonaltervezős vonalakat, ha közbenső node-pontjához egy másik vonal node-pontja csatlakozik. Erről nyújt tájékoztatást az üzenet.
  • Az azonos ID alatt feltöltött szakaszoknak nem két darab magányos végpontjuk van (hanem XX)!
Ha egy szakaszt feldarabolsz két szakaszra (egy nodepontnál), az öröklődés miatt mindkét szakasznak ugyanazokat az extra paramétereket adja a Mapedit, köztük az id-t is. Később - ugyanazon rajzolás során - valamilyen okból a darabolás helyén szétválasztod a vonalakat úgy, hogy azok a továbbiakban már nem érnek össze.
Feltöltéskor a szerver azt látja, hogy két azonos id-jű vonal van. Ez nem volna gond, mert új id-t ad nekik. Azonban azt is vizsgálja, hogy ezeknek elvileg folytonos vonalat kell alkotniuk. Az előbbi példában viszont nem érnek össze. Ezt jelzi külön a szerver az idézett üzenettel.