„OpenStreetMap” változatai közötti eltérés

A Turistautak.hu wikiből
(Új oldal, tartalma: „Az OpenSteetMap a turistautak.hu-hoz hasonlóan egy közzösségi kezdeményezés egy szabadon elérhető ingyenes térkép létrehozására. Rövid összehasonlítás: ...”)
 
25. sor: 25. sor:
 
|}
 
|}
  
A Turistautak.hu szempontjából egy ígéretes út lehet a tuhu térképeinek átkonvertálása OSM formátumba, majd az OSM-hez rendelkezésre álló eszközökkel állítani elő térképet/szoftvereket. Erre jó példa a Tuhu renderelése [Mapnik]-kal, (a linkelt oldalon a konvertálás is le van írva), de van lehetőség pl. JavaME alkalmazással használni a tuhu-t az OSM mintájára.
+
A Turistautak.hu szempontjából egy ígéretes út lehet a tuhu térképeinek átkonvertálása OSM formátumba, majd az OSM-hez rendelkezésre álló eszközökkel állítani elő térképet/szoftvereket. Erre jó példa a Tuhu renderelése [[Mapnik]]-kal, (a linkelt oldalon a konvertálás is le van írva), de van lehetőség pl. JavaME alkalmazással használni a tuhu-t az OSM mintájára.

A lap 2009. június 24., 22:13-kori változata

Az OpenSteetMap a turistautak.hu-hoz hasonlóan egy közzösségi kezdeményezés egy szabadon elérhető ingyenes térkép létrehozására.

Rövid összehasonlítás:

URL http://turistautak.hu http://openstreetmap.org
Licensz Csak magáncélre használható korlátozás nélkül Szabadon felhasználható (CC-SA[1])
Hozzáférés Vektorosan csak szerkesztők tölthetik le Vektorosan letölthető
Szerkesztés Csak kiforrott szerkesztők szerkeszthetik Bárki regisztrált felhasználó szerkesztheti
Infrastruktúra MapEdit (windows) a fő szerkesztőezköz , mp formátum Saját webes és asztali (Java alapú) szerkesztő eszköz. Saját XML alapú térkép formátum.

A Turistautak.hu szempontjából egy ígéretes út lehet a tuhu térképeinek átkonvertálása OSM formátumba, majd az OSM-hez rendelkezésre álló eszközökkel állítani elő térképet/szoftvereket. Erre jó példa a Tuhu renderelése Mapnik-kal, (a linkelt oldalon a konvertálás is le van írva), de van lehetőség pl. JavaME alkalmazással használni a tuhu-t az OSM mintájára.