turistautak.hu
turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Térképek




MiG-21-es emlékmű teljes pompájában (Fotó: Hamar György/soonfoto.hu
MiG-21-es emlékmű teljes pompájában (Fotó: Hamar György/soonfoto.hu

Típus:
látnivalógeocaching.hu-n
Név:MIG-21
Szélesség (lat):N 46° 54,265'
Hosszúság (lon):E 19° 44,889'
Magasság:110 m
Valószínűleg Kecskemét külterületén
Közeli települések:Kecskemét-Reptéri lakótelep 326 m É felé, Kecskemét-Muszály 3.63 km Ny felé, Kecskemét-Borbáspuszta 4.14 km ÉK felé
Megye:Bács-Kiskun
Bejelentő:Hev
Dátum:2015.11.08 11:26

Régi vágya teljesült Kecskemét repülést szerető polgárainak: a városhoz ezer szállal kötődő katonai repülés egyik klasszikus típusa, a MiG-21MF 9606-os oldalszámú példánya a város egyik legforgalmasabb körforgalmát díszíti. Ideje volt, hogy a repülőnapokról méltán híres város rendelkezzék már egy ilyen emlékművel. Az ötlet gazdája Ugrik Csaba dandártábornok, a MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis parancsnoka – nem kevés kitartás, szervezés és olyan segítő, mint Jónás János alezredes, a repülőbázis törzsfőnök-helyettese kellettek ahhoz, hogy a projekt egy év alatt eljusson a végkifejletig. A Légijármű Javítóüzem szakemberei gondoskodtak a repülőgép újszerű kinézetéről, parancsnokuk, Bozóki János okl. mk. ezredes pedig személyesen irányította a talapzatra helyezés kényes műveletét. A szándék és a lelkesedés azonban mit sem ért volna a támogatók nélkül, aki pénzzel és sok-sok munkával járultak hozzá a sikerhez. Büszke vagyok rá, hogy a maga szerény közvetítő szerepével a Dongó Repülés-Hagyományőrző Alapítvány is részese lehetett a történetnek. A végeredmény már most nagy népszerűségnek örvend – a hétvégi szép időben rengetegen választották családi programnak az emlékmű megtekintését, folyamatosan készültek a családi fotók. A világítás beszerelése után az éjszakai látkép meghatározó eleme lesz az emlékmű – a helyzetjelző fényeken kívül több külső fényszóró gondoskodik majd a megvilágításról.

Forrás: http://www.jetfly.hu/rovatok/legter/mh59/hirek/ertekeink-megbecsulese_/

látnivaló-lista
közeli ládák
közeli pontok
közeli települések
megjegyzés hozzáfűzése


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók