turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
, Marosi Gyula hozzászólásai
Mielőtt kérdeznél, olvass: Wiki
Szerkesztést támogató audit processzek itt

új hozzászólás | témák listája

Összesen: 4 db hozzászólás

Marosi Gyulahozzászólásai | válasz erre | 2010.08.21 18:54:31 (41701)
Szervusztok! Szerencsére semmi durva nem történt, az említett "baleset" csak közvetetten kapcsolható a TuHu-hoz. Röviden: én vagyok kissé ütődött, hogy mindennek ennyire utána akarok menni: felmásztam egy töltésre biciklivel megnézni, hogy valóban "narrow paved road" lett-e ott (ahogy a térkép TuHu-nézetén most látszik, ráadásul TYP nélkül a többi biai utcával megegyező vonallal) egy út egy szakasza, ahol előtte "széles földút a volt biatorbágyi (kétvágányos) vasút töltésén" felirat alapján egy földút-szerűség volt rajzolva - aztán lefelé már repülve jöttem, sajnos továbbra is biciklivel.
Nagyon nehéz néhány (tehát kevés) csoportba besorolni az utakat; a kérdéses út is lehet egy határeset: van ahol az eső által elmosott föld alól néhol előbukkan a sok-sok évvel ezelőtti vasút zúzottkő ágyazata, így a "makadám" jelöléssel még nem lett volna gondom (az OMP-n így látszódik, és időnként akár annak is látható a helyszínen), de a TuHu-n (és a készülékre ezt töltöm, pontosabban töltöttem amíg használható volt az IMG állomány, szóval a TuHu-n) a TYP-nélküli nézetben nemrég ez az ócska út "Road" illetve "Narrow paved road" lett.
Ezt a térképváltozást mentem ki a terepre megnézni biciklivel (+repülve), de (a magam számára biztosan) örömmel jelentem, hogy komolyabb személyi sérülés nem történt. :-) Azóta feltöltöttem egy track-et újra a környékről, ebben pontosítva ezt az útszakaszt is, hogy szerintem itt hol mi van; ugyanerről egy képet is mellékeltem a GDB mellé.
http://turistautak.hu/tracks.php?id=24408

Marosi Gyulahozzászólásai | válasz erre | 2010.08.18 23:39:19 (41678)
Egy bő harmadévvel ezelőtti kérdésemet is felteszem újra, hátha azóta történt változás: van esetleg valakinek tudása+ideje+kedve néhány (tényleg nem túl sok!) útrajzom OpenStreetMap-re történő átszerkesztésére? Bővebben lásd a 38993. hozzászólásban.

Marosi Gyulahozzászólásai | válasz erre | 2010.08.18 23:25:00 (41677)
Szervusztok! Augusztus első hetének valamelyik napján kb 1Mbyte-tal visszaesett az addig csak növekedő "turistautak-garmin-loader-gmapsupp.img" állomány mérete (ezt szoktam direktben a készülékemre tölteni), és bár azóta egy kicsit újra napról-napra hízik, az augusztus 9. utáni IMG állományok egyikét sem tartja a 60CSx használhatónak! A nekem meglévő utolsó jó TuHu/Garmin/IMG kimenet a július 28-i. Kérdésem egyszerű: vajon mi történhetett?

Marosi Gyulahozzászólásai | válasz erre | 2010.04.03 23:33:55 (38993)
Kedves Rajzoló Társaság!
Csak lazán kapcsolódik kérdésem a TuHu-hoz, de okkal teszem fel itt.
Cipruson készítettem néhány track-et, és ezek alapján megrajzoltam néhány ottani utat az itt szokásos módon és formában, GDB állományként mentve. A ciprusiak Garmin GPS vevőbe tölthető térképének (http://www.cymps.com) forrása az OpenStreetMap, és ez utóbbiba kérik berajzolni az új utakat. Kérdésem: van-e esetleg valakinek tudása+ideje+kedve a néhány útrajzom O.S.M.-re történő átszerkesztésére?
Köszönettel, M.Gy.
Egy lapon megjelenő sorok száma:

új hozzászólás | témák listája


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók