turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

12CXhozzászólásai | válasz erre | 2018.05.03 20:15:52 (72695)
Átolvasva a fórumot, találtam a témával kapcsolatban egy tavaly július végi bejegyzést, amely szerint, a nagy erőforrás igény miatt csak akkor történik majd meg a raszteres részelemeinek újragenerálása, ha annak eredménye biztosan az elvárt lesz. Továbbá utalás történt egy nem kifejtett feltételezésre.
E hozzászólás előzményében lehet olvasni egy konkrét feladatról, amely elvégzése lehet a továbblépés kiindulópontja.
Még 2013-ban három közreműködő elvégezte a magyarországi települések és csatolt részeik hatályos jogállás szerinti besorolását a KSH nyilvántartásnak megfelelően. Ebben lényeges változás azóta nemigen történhetett. Éppen ezért ennek újbóli elvégzése bizonyosságot valószínüleg nem nyújtana.
De azt is tudjuk, hogy mi a puding próbája. (De csak kis adagban.)
És itt egy kicsit nehéz úgy fogalmazni, hogy az semmiképp ne tűnhessen feladat kiosztásnak, de megpróbálom, kérdezés formájában.
Készíthető-e egy szűk, egy vagy több ismert anomáliát magába foglaló terürelet objektumairól egy elkülönített másolat?
Ha igen, akkor megoldható-e, hogy csak erre vonatkozóan történjen meg a térképgenerálás?
Ha igen, akkor annak eredménye igazolhatná a feltételezés helytállóságát vagy az ismételt besorolás elvégzésének szükségtelenségét.
[előzmény: (72691) Old Eye, 2018.05.02 08:06:14]

Old Eyehozzászólásai | válasz erre | 2018.05.02 08:06:14 (72691)
alnibell!
Többször elmagyaráztuk neked, talán legutóbb ekkor (kérlek, olvasd el figyelmesen és nézd meg a példaként felhozott esetet), ennek ellenére te vagy az egyetlen térképszerkesztő, aki nem értette, most se érti, semmi értelme újrageneráltatni a raszteres csempéit a térképadatbázis javítása és a csempegenerálás finomra hangolása nélkül.

Már többször volt szó az újragenerálás szükségességéről, de ezidáig elmaradt.
És?
Mi ez a stílus?
Már többen többször figyelmeztettek, ez a hangvétel visszataszító olyan közösségben, melynek tagjai saját szabadidejükben, saját erőforrásaikkal teszik dolgukat tudván, köszönetet nem kapnak, mert egy térkép a felhasználónak olyan természetes, mint a víz, ami a megnyitott csapból folyik, senki sem gondolja végig, mennyi munka fekszik benne, mennyi kézen ment át az anyag, amíg megjelenik a kijelzőn.
Senkinek nincs joga munkájukat, amit legjobb tudásukkal végzik, számon kérni!
Csak jelezni lehet hibákat, kérni lehet javításukat, javasolni lehet új funkciókat, felajánlani lehet segítséget, ha van erre módja, lehetősége, képzettsége.

Teljes jogú térképszerkesztő vagy, értesz is hozzá. A fentebb idézet hsz utolsó mondata rád is vonatkozik:

Ha valaki bevállalná a rendrakást, megadok neki minden adatot.

Egy excel táblázatot az összes, térképadatbázisunkban rögzített településünkről jelenleg beállított típusaikkal, valamint
egy táblázatot, a csempegyártó mely településtípushoz tartozó településnevet mely nagyítási szinten jeleníttet meg és nagyítási szintenként mekkora betűmérettel.

A feladat egyszerű. Átnézni a település és településrészek viszonyrendszerét, beállítani településtípusonként , mely nagyítási szinteken mekkora betűmérettel jelenjenek meg.
Így lehet az alábbi esetekhez hasonlókat rendbe hozni:
Aki ezt bevállalja, vállalja azt is, talán csak tőlem kap köszönetet, nekem ez a feladat teendőim listájának vége felé található.
A felhasználónak, a turistának, akinek dolgozunk, az, hogy a térkép rendben van, attól nem jut eszibe azt megköszönni, mert annyira természetes, mint a közkútból bőségesen folyó hideg, friss víz, ami az üzemeltető önkormányzatnak és az előállító vízműnek köszönhető.
[előzmény: (72690) 12CX, 2018.05.01 08:32:05]

12CXhozzászólásai | válasz erre | 2018.05.01 08:32:05 (72690)
Most már igazán érdemes lenne az új raszteres csempéit teljesen újragenerálni!
Még mindig Jánossomorja-Mosonszentpéter az először kiemelten megjelenő név Jánossomorja város területén, és ugyanígy hivalkodik a Csobánc K-i oldalán a Simontanya felirat, holott már egyik sem létező objektum hosszú évek óta. (Van helyettük Mosonszentpéter névrajz elem, ill. Simon tanya étterem.)
Már többször volt szó az újragenerálás szükségességéről, de ezidáig elmaradt.


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók