turistautak.hu térképrészleteK+ jelzés GPS-szel
[ english
Előzmények

Güszihozzászólásai | válasz erre | 2018.03.29 15:43:44 (72595)
"többnyire berajzolom 'Felmérendő' felirattal és szólok Güszinek..."

Egy függő felmérés volt tegnapig, de az tegnap rendeződött. Másról én nem tudok, Ha van, ne kímélj!

Más.
Ma Romhány környékén jártunk, és a nemrég felfedezett, felméretlen útvonal darabot is felmértük.
A 001-es ponttól a 004-es pontig létező út van, típusa makadám.
Az oda-vissza felmérés elég pontosnak tűnik, a 706 152 - es felmérendő vonal tehát értelemszerűen felesleges.

Romhány központjából egykor az arrafelé szokásos 'Z' betűvel jelzett útvonal volt (az OSM térképén is ez van), de most úgy néz ki, hogy "rendes" jelzés lesz, hogy meddig, azt még nem tudom, de a fenti szakasz része az útvonalnak, az egész biztos. A patak után (002-es pont) jelzés is volt egy oszlopon, szabványos ZÖLD.

A vasúti sínekig mentem (003-as pont), onnan nem tudom mi a helyzet, de ha lenne egy kis időd, és a fenti vonalat felszerkesztenéd, akkor a jelzést már be lehet majd állítani WEB-es felületen keresztül is.

Más.
Van egy másik jelzés is arrafelé (S+), ez létező (van tábla az elágazásban), de jeleket csak a Romhány - Szátok közötti országútól keletre találtunk. Ez a 992 734-es vonal, mely a 007-es pontig aszfaltos, a masszív híd a 006-os pontban van.
Lehet, hogy egykor csak gázló volt, de most már van híd, ha legközelebb arra járunk felmérem a közeli, a patak túloldalán lévő ZÖLD jelzésű útig, mely TUTI létezik, a végét Kétbodonyban láttuk is.
Sajnos, eleredt az eső, ezért csak a hídig mentem, a trekk ezen szakaszával nincs teendő.
Előre is köszönöm a szerkesztést.
Ja, a trekket (NF405) feltettem.
[előzmény: (72582) Old Eye, 2018.03.26 07:54:49]

Old Eyehozzászólásai | válasz erre | 2018.03.26 07:54:49 (72582)
Kapunk sokszor technikailag rossz vagy kétes forrásból érkező nyomvonalat.
Ha úgy ítéled meg, a bejárt útvonalad turista szempontjából fontos, nyugodtan rajzold be, de nagyjából, lásd el Track=0 paraméterrel és írd be az Utcanev= mezőbe "Felmérendő".
Egy példa itt. Tudjuk, a tanösvény létezik, Egyik trekkelőnk, Blue Mali jelezte is, rajta van az OSM-en is.
BáthoryPéter helyesen mondta, a két adatbázis licence kompatibilis, de nem tette hozzá, adattartamuk, mint forrás, nem.
Az OSM szerkesztői nem a track-einket, hanem a már berajzolt útjainkat veszik át és tudják, 99%-ban felmérések alapján visszük fel azokat. Ez fordítva nem működik, mi nem tudjuk, térképeiken látható útvonalak nyomvonalai, azokon esetleg elhelyezett jelzések milyen forrásból származnak. Mi nem követhetúnk el olyan hibát, hogy esetleg bemondás vagy légi/műholdfelvételek alapján készült anyagot dolgozunk fel, ezért szükséges a 'Felmérendő' opció használata, ha mégis ráfanyalodunk a másolásra.
Volt egy esetünk pár éve.
MTSz-től jött értesítés, Kesztölctől északra megváltoztatták az OKT útvonalát. Egyik rajzolónk egyből aktualizálta adatbázisunkat, berajzolta az új 'K' útvonalat (persze, pár hónap múlva Kesztölcön belül egyből átrakták egy csendes mellékutcából a forgalmas főútra... ;-) ) és ellátta OKT paraméterrel, a régit útvonalat törölte. Pár nap múlva megnéztem. Kesztölcről felmentem a régi OKT-n, egész úton az érintetlen kék sáv jelzések vezettek, amúgy egy szívás volt a rossz útviszonyok miatt, jogos volt ennek a szakasznak a kiváltása és visszajöttem az új kéken, amit nagyon élveztem, remek szekérút, pazar kilátás, előttünk a Dorog-medence, azon túl a Nagy-Gete tömbje. Aznap este visszaraktam a régi K-t, mert megmaradtak a jelzések, de töröltem róla az 'OKT' bejegyzést.
Többször kapok az info-ra értesítéseket, itt és itt ezt és ezt a jelzett turistautat áthelyezték, többnyire berajzolom 'Felmérendő' felirattal és szólok Güszinek...
Alnibell is igazat szól. Alapelvünk: Azt rögzítünk, ami a terepen van.

[előzmény: (72574) Vacsape, 2018.03.24 21:29:17]

Vacsapehozzászólásai | válasz erre | 2018.03.24 21:29:17 (72574)
Sziasztok! Ma bejártam egy rég áhított utat, de olyan rossz volt a vétel hogy a track-nek köze nincs a valósághoz. Látom hogy OSM-en megvan. Átvehető legálisan onnan? Tudom hogy volt erről szó korábban, de nem találom.


Bejelentkezés név:  jelszó:   tárolás [regisztráció]

Felhasználónevedet és jelszavadat a geocaching.hu oldalon is használhatod!

[ kezdőlap ] [ térkép ] [ + felmérések ~ ] [ + útvonalak ~ ] [ + poi ~ ] [ belépés ] [ faq ] [fórum] [email]

A weboldal működése és tartalma folyamatos fejlesztés alatt áll, köszönettel vesszük az észrevételeket a fejlesztési ötletek oldalon.
A turistautak.hu-ra feltöltött track-eket és a letölthető térképeket, azaz térképi adatbázist az ODbL licencnek megfelelően bárki használhatja.
Minden egyéb anyag előzetes írásbeli engedély nélkül csak magáncélra használható fel. jogi tudnivalók